Bumbu campur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wadhah bumbu pie waluh

Bumbon campur sing campuran rempah-rempah utawa Jamu . Nalika kombinasi ramuan utawa rempah-rempah tartamtu diarani resep, luwih becik dicampur bahan kasebut sadurunge. Campuran kaya ta bubuk cabai, bubuk kari, herbes de Provence, uyah bawang putih, lan uyah liyane sing wis dibumbui umume didol sing wis digawe dening para pedagang, lan kadang-kadang campuran roti bakar kaya ta bumbu kue waluh uga kasedhiya. Campuran rempah-rempah kasebut uga gampang digawe dening juru masak ing omah kanggo digunakake mengko.

Dhaptar campuran rempah-rempah[besut | besut sumber]

A kanggo baharat gaya Teluk
  • Adobo, campuran rempah-rempah sing digunakake ing Spanyol lan Amerika Latin
  • Advieh, campuran rempah-rempah sing digunakake ing masakan Iran lan masakan Mesopotamia
  • Afrinj, campuran Ethiopia sing luwih alus tinimbang berbere utawa mitmita [1]
  • Apple kue sing bentuke bunder spice, biasane kayu manis, pala, lan allspice
  • Bafat, digunakake ing masakan Mangalorean
  • Baharat, digunakake ing saindenging Wétan Tengah
  • Beau monde bumbu
  • Berbere, campuran wong Etiopia
  • Bumbu Cajun, campuran rempah-rempah sing digunakake ing masakan New Orleans lan bumbu Creole sing padha
  • Bubuk cabai, campuran mrica cabai abang bubuk lan rempah-rempah lan rempah-rempah liyane, kaya ta cumin, oregano, lan papak, digunakake kanggo masak Meksiko lan Tex-Mex; ora bakal bingung karo mrica cabai bubuk
  • Bubuk rempah-rempah lima cina, campuran cassia (kayu manis Cina), anise bintang, cengkeh, lan rong rempah-rempah liyane
  • Chaat masala, rempah-rempah sing dienggo digunakake kanggo roso chaat
  • Bumbu Creole, campuran rempah-rempah sing digunakake ing Amerika Selatan, utamane New Orleans lan wilayah Louisiana sing ana sakiwa tengene
  • Bubuk kari Campuran India sing digawe saka rempah-rempah India kaya ta ketumbar, kunir, cumin, fenugreek, lan mrica cabe )
  • Dhendha herbes
  • Garam masala, campuran rempah-rempah digunakake ing wilayah Lor ing bawana India
  • Uyah bawang putih
  • Herbes de Provence, campuran thyme, marjoram, rosemary, kemangi, godhong teluk, lan kadang-kadang lavender
  • Campuran rempah-rempah ing bumi Yemen, Yemen digunakake kanggo sup lan kopi
  • Húng lìu, campuran Vietnam
  • Bumbu Italia, campuran rosemary, thyme, basil lan oregano
  • Jerk, karet garing Karibia pedhes kanggo daging sing biasane digawe nganggo mrica boneka allspice lan Scotch
  • Kaala masala, campuran rempah-rempah ireng digunakake ing anak bawana India
  • Karha, campuran rempah-rempah sing digunakake kanggo nggawe masala chai, bentuk teh
  • Khmeli suneli, campuran sing digunakake ing Georgia lan wilayah Kaukasus
  • Mrico jeruk nipis
  • Mitmita, campuran mrica cabai birdseye Afrika, kapulaga, cengkeh lan uyah
  • Rempah-rempah campuran utawa rempah-rempah puding, campuran kayu manis, pala, rempah-rempah, lan rempah-rempah liyane ing Inggris
  • Bumbu steak Montreal, campuran steak lan daging panggang
  • Rempah-rempah mulling, campuran rempah-rempah saka kayu manis, cengkéh, allspice, pala lan woh-wohan garing
  • Old Bay Seasoning, campuran bumbu uyah celery, mrica ireng, serpihan mrico abang sing dihancurkan, lan paprika sing asale digawe ing Baltimore [2] lan daerah populer ing Maryland uga Mid-Atlantik lan Amerika Selatan, bagean ing New England, lan Pantai Teluk [3]
  • Panch phoron, campuran lima rempah-rempah saka fenugreek, nigella, adas, cumin, lan wiji sawi utawa radhuni sing asale saka benua India
  • Bumbu unggas, campuran saka bijak saka Amerika, kanthi gurih, thyme, marjoram, rosemary, lan ing sawetara wiji celery, bubuk bawang, pala utawa bumbu liyane, digunakake nalika masak pitik utawa kalkun
  • Rempah-rempah pai labu, campuran kayu manis, cengkeh, jahe, pala, lan gandum ing Amerika Utara
  • Quatre épices, campuran Prancis saka lada, cengkeh, pala lan jahe
  • Ras el hanout, campuran Maroko sing kalebu kayu manis lan cumin ing antarane rempah-rempah liyane
  • Wêdakakêna sambar, campuran wiji corriander, wiji cumin India Selatan, lombok abang garing, wiji fenugreek, lentil lsp.
  • Uyah sing diasinake, campuran uyah meja, jamu, rempah-rempah, lan rasa liyane
  • Sharena sol, campuran Bulgaria saka gurih musim panas, paprika lan uyah, kanthi bahan-bahan opsional liyane
  • Shichimi, campuran lada cabai abang, mrica Jepang, kulit jeruk panggang, wiji wijen ireng lan putih, wiji rami, jahe lemah lan nori
  • Bumbu Taco
  • Tandoori masala, campuran rempah-rempah sing asale saka anak bawana India kanggo daging sing dimasak kanthi tandur
  • Thunapaha, campuran rempah-rempah ketumbar, cumin lan wiji adas sing digunakake ing masakan tradisional Sri Lanka
  • Tikka masala rempah-rempah India saka ketumbar, cumin, papak, paprika, kapulaga, mrico, kayu manis, cengkeh, pala, jahe, mint lan cabai
  • Upama masala, rempah-rempah India campuran kanggo upama
  • Vadouvan, versi Prancis saka masala India
  • Yaji, campuran rempah-rempah Hausa kanggo suya tradisional lan chichinga kebab ing Afrika Kulon sahelian . Digawe saka cayenne, jahe, kacang tanah, bawang bombay garing, lan cabai
  • Za'atar, campuran Timur Tengah sing kalebu ramuan individu lan campuran ramuan kasebut kanthi wiji wijen lan kadang-kadang sumac garing

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Dhaptar ramuan kuliner lan rempah-rempah
  • Bumbu

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kloman, Harry (2011-02-13). "Glossary" (HTML). Ethiopian Food ♦ Mesob Across America (ing basa English). Dibukak ing 24 October 2017. Afrinj አፍርንጅ. A very mildly spiced condiment for kids or anyone who can’t handle berbere or mitmita.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Tomlinson, Mary (2017-12-11). "What's Really in Old Bay Seasoning?". Coastal Living (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-06-18.
  3. Ingraham, Christopher (2016-03-08). "They put Old Bay on everything in Maryland. Soon you will, too". The Washington Post. Dibukak ing 2020-06-18.