Bubuk limang rempah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bubuk limang rempah
Five spice powder.jpg
Five-spice powder
Jeneng Cina
Cina 五香粉
Werdi literal"five-spice powder"
Cithakan:Infobox Chinese/Vietnamese

Bubuk rempah-rempah lima ( Chinese ) yaiku salah sawijining jinis campuran rempah - rempah saka lima utawa luwih rempah-rempah sing digunakake biasane ing meh kabeh cabang masakan Cina lan masakan Vietnam . [1] Lima rempah-rempah (manis, pait, kecut, asin, lan tajam) nuduhake limang unsur tradisional Tionghoa. [2]

Campuran umum kanggo bubuk lima rempah-rempah (tengah) yaiku (searah jarum jam saka kiwa ndhuwur) kayu manis, wiji adas, kembang asap, mrica Sichuan lan cengkeh.

Sanajan ana macem-macem jinis, campuran kang paling umum yaiku: [3]

  • Anise Star (bājiǎo八角)
  • Cengkeh ( dīngxiāng丁香)
  • Kayu manis Cina ( rogougu肉桂)
  • Mrico Sichuan ( huājiāo花椒)
  • Fennel wiji (xiǎohuíxiāng小茴香)

Resep-resep kang liyane bisa uga ngemot wiji anise, oyod jahe, pala, kunir, polong amomum villosum ( shārén砂仁), Amomum cardamomum pols ( báidòukòu白豆蔻), licorice, kulit jeruk Mandarin utawa galangal .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Antara Sinha. "Everything You Need to Know About Chinese Five-Spice Powder". MyRecipes. Dibukak ing 16 June 2020.
  2. Jampel, Sarah. "The Spice Blend That's Great on Pork Ribs (and Also in Cookies)". Bon Appétit (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-09-21.
  3. Chinese Five Spice at The Epicentre