Adas legi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Adas legi
Koehler1887-PimpinellaAnisum.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Apiales
Famili: Apiaceae
Génus: Pimpinella
Spésies: P. anisum
Jeneng binomial
Pimpinella anisum
L.

Adas legi, utawa jeneng latine Pimpinella Anisum, iku tanduran saka Laut Tengah lan Asia Kulon.[1] Tanduran iki dhuwure kira-kira sameter, wujud godhonge nyirip kaya wulu. Adas legi bentuke lonjong, dawane 3–5 mm.[1] Adas legi duwé rasa legi lan ambune khas banget.[1] Bener yèn adas legi uga digunakaké bumbu panganan, ora mung ing Indonésia, nanging uga ing Éropah lan Asia.[1]

Jeneng Liyane[besut | besut sumber]

Hades (Sunda), adas, adas londa, adas landi (Jawa),; Adhas (Madura), adas (Bali), wala wunga (Sumba).; Das pedas (Acèh), adas, adas pedas (melayu).; Adeh, manih (Minangkabau). paapang, paampas (Menado).; Popoas (Alfuru), denggu-denggu (Gorontalo), ; Papaato (Buol), porotomo (Baree). kumpasi (Sangir Talaud).; Adasa, rempasu (Makasar), adase (Bugis). Ing jaban rangkah adas legi duwé jeneng lya kaya ta; Hsiao hui (China), phong karee, mellet karee (Thailand),; Jintan Manis (Malaysia). barisaunf, madhurika (India./Pakistan.).; Fennel, commaon fennel, sweet fennel, fenkel, spigel (Inggris).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Adas Manis Simungil yang Kaya Manfaat (diakses tanggal 9 Maret 2011)
  2. ^ Adas Manis (diakses tanggal 9 Maret 2011)