Tandoori masala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Komando tandoori masala

Tandoori masala utawa saus tandoori minangka campuran rempah-rempah khusus kanggo digunakake karo tandoor, utawa oven lempung, kanggo masak tradisional ing bawana India . Rempah-rempah khusus beda-beda gumantung saka siji wilayah menyang wilayah liyane, nanging biasane kalebu: garam masala, papak, jahe, bawang, mrica rawit, lan kadang-kadang rempah-rempah lan aditif liyane. Rempah-rempah asring digiling bebarengan karo pestle lan lesung. Tandoori masala digunakake kanthi wiyar kanthi piring kayata pitik tandoori . Ing sajian iki, pitik ditutupi campuran yogurt biasa lan tandoori masala. Ayam banjur dipanggang ing tandoor kanthi panas sing gedhe; yen disiapake kanthi cara iki, pitik duwe eksterior warna wungu lan rasa gurih.