Tandoori pitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tandoori pitik
Tandoori chicken laccha piyaz1 (36886283595).jpg
Chicken tandoori in Mumbai, India
AjanganAppetizer or Main course
Panggonan asalBritish India[1][2][3][4]
Tlatah utawa prajaPunjab region[5][6][7][8]
DigawéKundan Lal Gujral, Kundan Lal Jaggi[9][10][11]
Woworan pokokChicken, dahi (yogurt), honey, tandoori masala
VariasiTandoori paneer, Fish tandoori
Buku masakan: Tandoori pitik  Médhia: Tandoori pitik

Ayam Tandoori minangka panganan pitik sing disiapake karo daging panggang sing diasinake nganggo yoghurt lan rempah-rempah ing tandoor, oven lempung silinder. Piring kasebut asale saka anak bawana India lan misuwur ing pirang-pirang dhaerah liyane.

Ayam mentah diasinake ing campuran dahi (yogurt) lan tandoori masala, campuran rempah-rempah. Dicampur lan diwarnai nganggo mrica rawit, bubuk cabai abang, utawa bubuk cabai abang Kashmiri uga pewarna kunyit utawa panganan . [a] Kulit umume dicopot sadurunge pitik direndhem lan dibakar.

Ayam Tandoori disiapake ing oven tandoor
  1. "Who invented the dal makhani?". NDTV Food. IANS. Dibukak ing 12 August 2014.
  2. "Moti Mahal offers complete Tandoori cuisine". Daily Excelsior. August 2013. Dibukak ing 2 August 2013.
  3. "10 Best Punjabi Recipes". NDTV. Dibukak ing 13 March 2017.
  4. "What does it mean to be a Punjabi". Dibukak ing 13 March 2017.
  5. "About Us How it all began... Invention of Tandoori Cuisine". Moti Mahal Delux. Dibukak ing 7 July 2017.
  6. "Tandoori Chicken Recipe and History". Indiamarks. 14 June 2012. Dibukak ing 7 July 2017.
  7. "Origin of Tandoori Chicken". Indianfoodsguide. Dibukak ing 7 July 2017.
  8. "Tandoori Chicken – A Royal Punjabi Dish – DESIblitz". DESIblitz. 22 April 2009.
  9. "Punjab on a platter". 31 March 2018.
  10. Gujral, Monish (7 March 2013). On the Butter Chicken Trail: A Moti Mahal Cookbook (1.0 ed.). Delhi, India: Penguin India. ISBN 9780143419860.
  11. Hosking, Richard (8 August 2006). Authenticity in the kitchen: proceedings of the Oxford Symposium on food and cookery 2005 (1 ed.). Blackawton: Prospect Books. p. 393. ISBN 9781903018477.


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana