Paneer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Paneer (Indian cottage cheese)
Panir Paneer Indian cheese fresh.jpg
Paneer
Jeneng liyanéPoneer, Fonir, Chhana, Chhena
JinisCheese
Panggonan asalIndian Subcontinent
Woworan pokokStrained curdled milk
Katerangan liyanéRich source of milk protein
Buku masakan: Paneer (Indian cottage cheese)  Médhia: Paneer (Indian cottage cheese)

Paneer ( pronounced [pəniːr] ) utawa keju pondhok India minangka keju seger ing anak bawana India sing digawe saka susu sapi utawa kebo.[1] Iki minangka keju empuk sing durung tuwa lan ora lebur sing digawe dening susu curdling kanthi asam sing diturunake saka woh utawa sayuran, kaya ta jus lemon. Bentuk sing disetel asam ( curd keju ) sadurunge dipencet diarani chhena .

Paneer disiapake kanthi nambah asam panganan, kaya ta jus lemon, cuka, asam sitrat utawa dahi (yogurt),[2] menyang susu panas kanggo misahake kari saka whey . Sawijining gula disaring ing muslin utawa cheesecloth lan banyu sing kakehan dipencet. Panel sing asile dicelupake ing banyu adhem suwene 2-3 jam kanggo nambah tekstur lan tampilan. Saka titik iki, persiyapan paneler diverges adhedhasar panggunaan lan tradisi regional.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kumar, Sunil; Rai, D.C.; Niranjan, K.; Bhat, Zuhaib (2011). "Paneer—An Indian soft cheese variant: a review". Journal of Food Science and Technology. Springer. 51 (5): 821–831. doi:10.1007/s13197-011-0567-x. PMC 4008736. PMID 24803688. People during the Kusana and Saka Satavahana periods (AD75–300) used to consume a solid mass, whose description seems to the earliest reference to the present day paneer
  2. Adiraja Dasa. The Hare Krishna book of Vegetarian Cooking. Bhaktivedanta Book Trust, 1989, ISBN 0-902677-07-1