Whey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Whey
Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
whey

Whey minangka cairan sing isih ana sawise susu digulung lan disaring. Iki minangka produk sampingan saka pabrik keju utawa kasein lan duwe sawetara kagunan komersial. Whey manis minangka produk sampingan sing digawe saka jinis keju rennet, kaya ta keju cheddar utawa Swiss . Asam whey (uga dikenal minangka asam asam ) minangka produk sampingan sing digawe nalika nggawe jinis asam produk susu, kaya ta keju pondok utawa yogurt saring . Protein whey minangka kumpulan protein globular sing diisolasi saka whey. Protein ing susu sapi yaiku 20% protein whey lan 80% protein kasein, Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala dene protein ing susu manungsa 70% whey lan 30% casein. Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Fraksi protein ing whey kalebu udakara 10% saka total padatan garing ing whey. Protein iki biasane campuran beta-lactoglobulin (~ 65%), alpha-lactalbumin (~ 25%), albumin serum sapi (~ 8%) (pirsani uga albumin serum ), lan immunoglobulin . Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Iki larut ing bentuk asale, ora gumantung karo pH.

Rujukan[besut | besut sumber]