Dahi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Curd
Curd in a traditional Manipuri earthen pot.JPG
Curd in a traditional Manipuri earthen pot
Jeneng liyanédahi, doi, perugu, thayir
AjanganHomemade yogurt/Fermented milk product
Panggonan asalIndian subcontinent
Olah-olahan nasional gegayutanBangladesh, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka
Woworan pokokCow's milk, buffalo milk, or goat milk; Lactobacillus
VariasiMishti doi, Nabadwip-er lal doi
Buku masakan: Curd  Médhia: Curd
Siji cangkir kari kanggo panganan cuci mulut

Curd minangka yogurt tradisional utawa produk susu fermentasi, asale saka anak bawana India, biasane disiapake saka susu sapi, lan kadang susu kebo, utawa susu wedhus . [1] Iki misuwur ing saindenging bawana India. Tembung curd digunakake ing basa Inggris India kanggo ngrujuk (alami probiotik ) yogurt krasan, [2] [3] dene istilah yogurt nuduhake macem-macem komersial sing dipasteurisasi sing dikenal minangka susu fermentasi sing dianggep panas . [4]

Curd digawe kanthi fermentasi bakteri susu. Ing proses iki laktosa ing susu diowahi dadi asam laktat dening sawetara mikroorganisme probiotik. Spesies sing melu fermentasi gumantung saka suhu lan asor lingkungan, lan bisa uga kalebu Lactococcus lactis, Streptococcus diacetylactis, Streptococcus cremoris, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus lan Streptococcus thermophilus .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Caballero, B.; Finglas, P.; Toldra, F. (2015). Encyclopedia of Food and Health. Elsevier Science. pp. 345–351. ISBN 978-0-12-384953-3. Dibukak ing December 6, 2017.
  2. The curious case of the Indian curd -Hindustan Times
  3. Making yogurt -blog
  4. Codex Alimentarius Yogurt rules, FAO