Hawaij

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hawaij
Hawaij for sale in Tel Aviv.jpg
Hawaij for sale in Tel Aviv, Israel
JinisSpice
Panggonan asalYemen
Woworan pokokCumin, black pepper, turmeric, and cardamom
Buku masakan: Hawaij  Médhia: Hawaij

Hawaij ( Arab: حوايج‎‎ , basa Ibrani: חוויג'/חוואיג'‎ ), uga dieja hawayej utawa hawayij, minangka maneka campuran rempah-rempah lemah Yaman sing digunakake utamane kanggo sup lan kopi Yemen.

Campuran kopi digawe saka aniseeds, wiji adas, jahe lan kapulaga. Sanajan iki umume digunakake ing nggawe kopi, iki uga bisa digunakake kanggo panganan cuci mulut, kue lan panganan daging sing mateng. [1] Ing Aden, campuran digawe saka jahe, kapulaga, cengkeh, lan kayu manis kanggo kopi ireng, lan yen digunakake kanggo teh ora kalebu jahe. [2]

Ing Israel, hawaij digunakake kanthi akeh dening wong-wong Yahudi Yaman lan panggunaane wis nyebar luwih akeh ing masakan Israel minangka sing asil. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gur, Jana, The Book of New Israeli Food: A Culinary Journey Schocken (2008), pg. 295
  2. a b Roden, Claudia, The Book of Jewish Food: An Odyssey from Samarkand to New York, Knopf (1996), p. 234