Chaat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chaat
Bhalla Papri Chaat with saunth chutney.jpg
Jeneng liyanéSaat (Sylhet)
JinisSnack
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaOdisha, West Bengal, Uttar Pradesh and Madhya Pradesh
Buku masakan: Chaat  Médhia: Chaat

Chaat utawa chat ( ISO : cāṭ ; Hindi : चाट ; Urdu : چاٹ ; Punjabi : ਚਾਟ ; Odia : ଚାଟ୍; Bengali : চাট ) minangka nyamikan gurih sing asale saka India, biasane dadi hors d'oeuvre ing trek pinggir dalan saka kios utawa kranjang panganan ing benua India ing India, Pakistan, Nepal, lan Bangladesh . [1] [2] Asal-usulé ing Uttar Pradesh, India, [3] chaat dadi misuwur banget ing saindenging bawana India. Tembung kasebut asale saka basa Hindi cāṭ चाट (ngicipi, panganan enak), saka cāṭnā चाटना (kanggo dilat, kaya ndilat driji nalika mangan), saka Prakrit caṭṭei चट्चटेट (kanggo mangan kanthi enak, mangan bebarengan kanthi rame). [4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Thumma, Sanjay. "Chaat Recipes". Hyderabad, India: Vahrehvah.com. Diarsip saka sing asli ing 2012-11-03. Dibukak ing 2012-11-27.
  2. "The Chaat Business". infokosh.bangladesh.gov.bd (ing basa Bengali). Diarsip saka sing asli ing 2012-11-29. Dibukak ing 2012-10-17.
  3. "10 Best Recipes From Uttar Pradesh (Varanasi/ Agra / Mathura )". NDTV. 25 October 2013. Diarsip saka sing asli ing 2013-10-28. Dibukak ing 2013-10-26.
  4. Oxford English Dictionary. Chaat. Mar. 2005 Online edition. Retrieved 2008-02-18.