Basa Prakreta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Basa Prakreta utawa Prakerta iku golongan basa-basa ing India Kuna sing kalebu basa Indik Tengahan lan turunan saka basa-basa Indik Kuna. Basa Prakreta iku lawané utawa tandhingané basa Sangskreta. Basa Prakreta kerep dianggep ala utawa basané wong cilik kamangka basa Sangskreta iku basané wong dhuwur utawa para brahmana.