Menyang kontèn

Upma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Upma
Upma
Jeneng liyanéUppuma, Uppittu, Uppumavu, Uppindi, Kharabath, Upeet, Rulanv
AjanganBreakfast
Panggonan asalIndia
Woworan pokokSemolina or coarse rice flour
Buku masakan: Upma  Médhia: Upma

Upma, uppumavu utawa uppittu minangka panganan sing asalé saka subbawana India, sing paling umum ing India Kidul, [1] minangka menu sarapan Maharashtrian, Odia lan Sri Lanka, dimasak minangka bubur sing kandhel saka semolina garing utawa glepung beras. [2] Manéka warna parasa lan / utawa janganan asring ditambahaké sajroné masak, gumantung karo pilihan pawongan. Sesuguh iki misuwur ing pirang-pirang bagéan ing India lan disiapaké kanthi manèka cara.

Woworan lan cepakan[besut | besut sumber]

Upma ing piring

Upma biasané digawé semolina panggang kanthi sepisanan (diarani rava utawa sooji ing India). Semolina banjur diolah kanthi geni cilik, lan katahan nalika rempah-rempah, lentil, trikatuka, jae, lan liyané ing lenga sawit utawa lenga samin . Semolina banjur ditambah manéh ing wajan lan dicampur kanthi tliti. Nggodhog banyu akèh, lan campuran wis diudhak nganti semolina nyerep banyulan dadi alus ing teksturé. [3] [4]

Upma dicithak

Ana sawétara cara kanggo nggawé upma, lan variasi dijupuk kanthi nambah utawa nyuda rempah-rempah lan janganan. Tekstur bisa beda-beda uga, gumantung saka gunggung banyu sing ditambah, lan suwené campuran dimasak ing geni.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Pandya, M. (1985). Indian Vegetarian Cooking. Inner Traditions/Bear. kc. 164. ISBN 978-0-89281-342-1. Dibukak ing 26 January 2018.
  2. "Poha or upma? Shabana Azmi and Twitter divided over breakfast dish". Hindustan Times. 9 October 2017.
  3. Dubey, Krishna Gopal (2010-09-27). THE INDIAN CUISINE (ing basa Inggris). PHI Learning Pvt. Ltd. ISBN 9788120341708.
  4. "Upma: Here's All You Need To Know About The Traditional Indian Breakfast Dish". NDTV Food. Dibukak ing 2019-06-24.