Upma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Upma
A photo of Upma.jpg
Upma
Jeneng liyanéUppuma, Uppittu, Uppumavu, Uppindi, Kharabath, Upeet, Rulanv
AjanganBreakfast
Panggonan asalIndia
Woworan pokokSemolina or coarse rice flour
Buku masakan: Upma  Médhia: Upma

Upma, uppumavu utawa uppittu minangka panganan sing asalé saka subbawana India, sing paling umum ing India Kidul, [1] minangka menu sarapan Maharashtrian, Odia lan Sri Lanka, dimasak minangka bubur sing kandhel saka semolina garing utawa glepung beras. [2] Manéka warna parasa lan / utawa janganan asring ditambahaké sajroné masak, gumantung karo pilihan pawongan. Sesuguh iki misuwur ing pirang-pirang bagéan ing India lan disiapaké kanthi manèka cara.

Woworan lan cepakan[besut | besut sumber]

Upma ing piring

Upma biasané digawé semolina panggang kanthi sepisanan (diarani rava utawa sooji ing India). Semolina banjur diolah kanthi geni cilik, lan katahan nalika rempah-rempah, lentil, trikatuka, jae, lan liyané ing lenga sawit utawa lenga samin . Semolina banjur ditambah manéh ing wajan lan dicampur kanthi tliti. Nggodhog banyu akèh, lan campuran wis diudhak nganti semolina nyerep banyulan dadi alus ing teksturé. [3] [4]

Upma dicithak

Ana sawétara cara kanggo nggawé upma, lan variasi dijupuk kanthi nambah utawa nyuda rempah-rempah lan janganan. Tekstur bisa beda-beda uga, gumantung saka gunggung banyu sing ditambah, lan suwené campuran dimasak ing geni.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Pandya, M. (1985). Indian Vegetarian Cooking. Inner Traditions/Bear. p. 164. ISBN 978-0-89281-342-1. Dibukak ing 26 January 2018.
  2. "Poha or upma? Shabana Azmi and Twitter divided over breakfast dish". Hindustan Times. 9 October 2017.
  3. Dubey, Krishna Gopal (2010-09-27). THE INDIAN CUISINE (ing basa Inggris). PHI Learning Pvt. Ltd. ISBN 9788120341708.
  4. "Upma: Here's All You Need To Know About The Traditional Indian Breakfast Dish". NDTV Food. Dibukak ing 2019-06-24.