Pitik tikka masala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pitik tikka masala

Pitik tikka masala yaiku olah-olahan pitik bakar sing dibumboni bumbu (tikka pitik) ing saos kari akéh. Saos iki biasané awerna krèm lan orèn. Ana akéh klaim babagan papan asal usul kaya ta subbawana India lan Inggris . Iki minangka salah sawijining masakan sing paling kawentar ing Inggris .

Woworan[besut | besut sumber]

Pitik tikka masala sing dipangan karo sega

Pitik tikka masala yaiku tikka pitik (potongan pitik sing diasinaké ing rempah-rempah lan yogurt) sing banjur dibakar ing oven tandoor, lan disuguhaké ing saos masala (campuran bumbu). Bawang tomat lan ketumbar minangka biasa, nanging ora resep kanggo pitik tikka masala minangka standar; survey nemokaké yen saka 48 macem-macem resep, siji-sijiné bahan sing paling umum yaiku pitik. Saos biasané kalebu tomat (asring dadi purée), krim, krim klapa lan rempah-rempah. Pitik lan saos bisa dadi orèn nggunakaké bahan panganan kaya ta kunir, paprika, tomat utawa nganggo pewerna panganan. Suguhan iki duwé sawetara padhanan karo pitik mertega, ing cara nggawé lan katon.

Pranala njaba[besut | besut sumber]