Pai apel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Apple pie
Apple pie.jpg
Apple pie with a lattice
Panggonan asalEngland[1]
Hawa ajanganHot or Cold
Woworan pokokApples, flour, sugar, milk, cinnamon, butter, salt[2]
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
236 kcal (988 kJ)
Buku masakan: Apple pie  Médhia: Apple pie
Tarte Tatin, variasi Prancis ing pai apel

Pie apel minangka olahan pie sing bahan utamane ngisi apel, asale saka Inggris . Iki asring disajikake nganggo krim kocok, es krim (" mode apple pie à la "), utawa keju cheddar . [3] Umume lapisan kaping pindho, kanthi pastry ing ndhuwur lan ing ngisor ngisi; kerak ndhuwur bisa uga padhet utawa kisi (ditenun saka salib silang). Kerak ngisor bisa dipanggang kanthi kapisah (" buta ") supaya ora soggy. Pai apel ing jero asring duwe kerak ndhuwur lan tarte Tatin dipanggang nganggo kerak ing ndhuwur, nanging disedhiyakake ing sisih ngisor.

Pie apel minangka simbol ora resmi kanggo Amerika Serikat lan salah sawijining panganan sing paling apik . [4]

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Kat Eschner (12 May 2017). "Apple Pie Is Not All That American". The Smithsonian. Dibukak ing 29 March 2019.
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng foodnetwork.com
  3. Waters, Michael (13 July 2017). "The Long, Storied Controversy Over Cheese on Apple Pie". Atlas Obscura. Dibukak ing 11 June 2018.
  4. D'Aiutolo, Olivia (17 August 2015). "A Pinch of History: Amelia Simmons's Apple Pie". Fondly, Pennsylvania. Historical Society of Pennsylvania. Dibukak ing 11 June 2018.