Masala chai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Masala chai
Masala Chai.JPG
Masala chai served with biscuits
Jeneng liyanéSpiced tea
JinisFlavoured tea
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaIndian Subcontinent[1]
Woworan pokokBlack tea, milk, spices, sugar (optional)
Buku masakan: Masala chai  Médhia: Masala chai

Masala chai ( // ; Cithakan:Lit ) minangka sawijining wedang teh digawe saka teh ireng sing nggodhok ing susu lan banyu kanthi campuran ramuan aromatik lan rempah-rempah [2] . Asal-Usul ing India, [3] wedang iki wis misuwur ing saindenging jagad, dadi omben-omben ana ing pirang-pirang omah kopi lan teh . Senajan tradisional disiapake minangka decoction saka ijo cardamom pods, kayu manis teken, lemah cloves, lemah jahe, lan ireng peppercorn bebarengan karo godhong tèh ireng, versi toko kalebu tas teh kanggo infus, campuran powdered cepet, lan konsentrat .

Ora kaya akeh teh, sing diseduh ing banyu kanthi susu sing ditambahake mengko, masala chai tradisional asring diseduh langsung ing susu. [4]
Bocah lanang ing Mysore, India nyiyapake masala chai : Minangka disiapake kanthi decoction, persiyapan biasane kalebu nyaring teh saka padatan.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sengupta, Sushmita. "History of Masala Chai: A Quick Dive Into The Origins of India's Favourite Drink". NDTV. NDTV. Dibukak ing 28 August 2020.
  2. Pitre, Urvashi (September 19, 2017). Indian Instant Pot® Cookbook: Traditional Indian Dishes Made Easy and Fast. Rockridge Press. ISBN 978-1939754547.
  3. "A Brief History of Chai and 5 to Try (or Retry) This Fall". Diarsip saka sing asli ing 15 May 2016. Dibukak ing 5 September 2016.
  4. Sari Edelstein (2011). Food, Cuisine, and Cultural Competency for Culinary, Hospitality, and Nutrition Professionals. Jones & Bartlett Learning. pp. 377–. ISBN 978-0-7637-5965-0.