Bubuk kari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Curry powder
Curry powder in the spice-bazaar in Istanbul.jpg
JinisCurry
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent
Woworan pokokSpices (coriander, turmeric, cumin, fenugreek, and chili peppers)
Buku masakan: Curry powder  Médhia: Curry powder

Bubuk kari minangka campuran rempah - rempah sing asale saka anak bawana India . Bubuk kari lan panggunaan Inggris kontemporer saka tembung " kari " minangka panemuan Kulon lan ora nuduhake panganan tartamtu saka anak bawana India, sanajan campuran rempah-rempah sing padha digunakake ing wilayah Lor ing bawana India diarani garam masala . Bubuk kari digunakake minangka bahan ing buku resep Inggris abad kaping 18, [1] lan kasedhiya kanthi komersial wiwit pungkasan abad kaping 18, [2] [3] kanthi merek kayata Crosse & Blackwell lan Sharwood tetep nganti saiki. [4] Pedagang Inggris ngenalake bubuk kasebut menyang Meiji Jepang, ing pertengahan abad kaping-19, ing kana diarani kari Jepang . [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Monks discover chicken curry recipe in 200-year-old cookbook - Telegraph, Sophie Jamieson, 13 Jan 2016
  2. British Library- First British advert for curry powder - 1784
  3. Nupur Chaudhuri; Margaret Strobel (1992). Western Women and Imperialism: Complicity and Resistance. Indiana University Press. pp. 240–. ISBN 0-253-20705-3.
  4. Inside the Factory (BBC2), TV review: Greg Wallace lifts the lid on how our curries are made The various ingredients of this inspired show are starting to come together in effective and flavoursome ways - Independent - Sean O'Grady @_seanogrady - Tuesday 14 August 2018 23:00
  5. Itoh, Makiko (26 August 2011). "Curry — it's more 'Japanese' than you think". The Japan Times. Archived from the original on 8 January 2018. Retrieved 19 May 2019.