Bir koktail

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Koktail "Badger", digawe saka Guinness lan Smirnoff Ice

Koktail bir minangka salah sawijining jinis koktail sing digawe kanthi nyampur bir karo omben-omben sulingan utawa gaya bir liyane . Ing jinis koktail iki, bahan utamane yaiku bir. Campuran bir karo omben-omben sing ngemot omben-omben alus biasane diarani gondho .

Dhaptar koktail bir[besut | besut sumber]

  • Admiral's Flush - Guinness nganggo tembakan port ditambahake ing
  • Ireng lan Tan - Minuman berlapis digawe saka campuran ale pucat lan bir peteng kayata gagang utawa porter . Biasane nggunakake pait lan gagah.
  • Beludru Ireng - Minuman berlapis sing nganggo kombinasi Stout lan anggur utawa sampanye . "Beludru Ireng" wong miskin "nggunakake cider tinimbang sampanye.
  • Pukul Tengkorak Kula - Ale utawa porter kanthi rum lan brandy
  • Boilermaker - ale entheng dicampur karo ale coklat kemasan (Inggris). Versi Amerika yaiku segelas bir kanthi wiski . Bir kasebut disedhiyakake minangka chaser utawa dicampur karo wiski.
  • Monyet Kuningan - Paling ora ana rong koktail sing jenenge iki. Versi bir digawe kanthi nambah jus jeruk menyang minuman keras malt .
  • Bul - bagean sing padha karo Corona (utawa pilsner utawa pale pale) [1] lan ale jahe, lan jus jeruk. Minuman manis iki dadi favorit Kuba. [2]
  • Coronarita - Botol Corona terbalik sing margarita menyang margarita . [3] [4]
  • Clam Pint - Lager karo Clamato . Kadhangkala kasedhiya premixed utawa kanthi Clamato kapisah kanggo ditambahake pelanggan. Populer ing Kanada Kulon
  • Biaya ambane - Pint saka bir kanthi nembak bom Drambuie mudhun. "Pangisian daya jero" uga jeneng liyane sing ditembak .
  • Hidung Anjing - Bir lan gin, diarani ing buku Tom Sharpe, Grantchester Grind .
  • Dokter Mrica Flaming - omben-omben murub sing digawe saka tembakan alkohol sing kuwat banget lan Amaretto nyala - nyala lan nyelehake bir. Rasane kaya Dr Pepper .
  • Sang Hangman's - Porter digabung karo brendi, gin lan rum .
  • Hulk Luar biasa - variasi omben-omben cognac kanthi jeneng sing padha. Loro-lorone nuduhake mirip warna sing kaya Hulk, ijo. Nggabungke bagean sing padha karo lager lan WKD Blue . [5] [6]
  • Bom Mobil Irlandia - segelas pint sing isine setengah liter gagah Irlandia kanthi bom campuran krim Irlandia lan wiski Irlandia .
  • Lunchbox - Bir sing dicampur karo jus jeruk lan dijupuk Amaretto [7]
  • Michelada - " Bir sing wis disiyapake " (utawa lager) kanthi jus jeruk (kayata jus jeruk nipis), jus tomat, bumbu, saus cabai, lan saus Worcester . [8] Minuman tart, asin, lan asem iki populer ing Meksiko.
  • Micky Mouse - bagean sing padha karo lager lan pait [9]
  • Nueva Cuba - Lampu Tecate karo Coca-Cola. [10]
  • Porchcrawler - bagean sing padha karo bir, vodka, lan konsentrasi jeruk nipis .
  • Portagaff - Stout karo limun
  • Ratu Maria - Bir karo grenadine .
  • Mripat abang - bir, jus Clamato, saus cabai, saus Worcester.
  • Bom sake - Shot of sake diwutahake utawa dicelupake menyang gelas bir.
  • Shandy utawa Radler - Beer karo lemonade, soda jeuk, jahe bir, jahe Ale, utawa jus woh, contone jeruk bali. [11] [12] [13]
  • Slushie - Slush beku digawe saka dhasar bir. [14]
  • Cokotan ula - bagean sing padha karo lager lan cider .
  • Snakebite & Black - bagean sing padha karo lager lan cider, lan tembakan blackcurrant squash . Wiwitane creme de cassis ditambahake tinimbang squash.
  • Titik alus - Bud Cahya, teh es, lan gula.
  • Somaek - Soju karo bir. Rasio kasebut beda-beda gumantung.
  • Tom Bass - Bass ale nganggo tembakan Jägermeister sing disajikake ing gelas pint. [15] [16]
  • Turbo Shandy - witjaksono bagean kuwat lager lan limun roso alcopop . [17] [18]
  • U-Boot - Gelas bir kanthi tembakan bom sing ngemot vodka "mlebu".
  • Wakil Vancouver - Koktail adhedhasar bir Weiss kanthi gin, bitter, Pimms, jus jeruk, lan sirup madu stroberi. [19]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "The Bul Recipe". www.seriouseats.com.
  2. Goyanes, Ily (January 3, 2014). "Battle of the Cerveza-Mixed Drinks: Cuba's Bul vs. Mexico's Michelada". Miami New Times.
  3. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 2014-12-24. Dibukak ing 2015-01-27.CS1 dandani: archived copy as title (link)
  4. "Dave & Buster's – Drink Menu – Best Sports Bar Ever". Dave & Buster's Drinks.
  5. "Incredible Hulk! - One mean green drink to get you mess". StudentRecipes.com.
  6. "The one & only 'INCREDIBLE HULK' Cocktail". www.cocktail.uk.com.
  7. "Lunchbox Recipe". NYT Cooking. Dibukak ing 2018-02-09.
  8. "5 O'Clock Fridays: Watermelon Mint Margarita Popsicles". Spoon University. July 29, 2016.
  9. Maunder, Hilke; Reincke, Madeleine (26 April 2013). SŸdengland : Baedeker-Wissen: Eurotunnel: Huckepack nach England ; Kšnig Artus: Legende und Literatur ; Stonehenge: Zeuge der Megalithkultur ; Bankenplatz London: Europas Weltfinanzzentrum ; mit gro§er Reisekarte. Baedeker. ISBN 9783829714655 – via Google Books.
  10. "9 Coke Cocktails That Aren't Rum and Coke". Spoon University. August 4, 2017.
  11. "What's the Difference Between a Radler and a Shandy?". Coastal Living.
  12. "What Is the Difference Between a Radler and a Shandy?". Chowhound.
  13. "A Guide to Citrus Beer: What is a Shandy and a Radler?". KegWorks Blog. April 3, 2019.
  14. https://www.usatoday.com/story/life/2020/08/06/spiked-slushies-alcohol-drink-trend-rum-slushies-beer-slushies-hard-seltzer-slushies/3299186001/
  15. Beer Magazine Sept/Oct 2009 Issue 12
  16. "10 Summer Beer Cocktails That Don't Suck". Coedmagazine.com. Dibukak ing 2013-10-28.
  17. "Turbo Shandy Drink Recipe - Cocktail". www.barnonedrinks.com.
  18. "Smirnoff Ice™ Gameday Shandy".
  19. Beer Wrangler "A perfect beer cocktail for the summer". Diarsip saka sing asli ing 2018-09-18. Dibukak ing 2018-09-18.