Michelada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Michelada
Cocktail
Michelada 2.jpg
Michelada in a salt-rimmed glass
JinisOmben-omben campuran
Alkohol utama miturut volume
SuguhanIn a chilled, salt-rimmed glass
Garnish standarLime
Gelas omben-omben standar
Pint Glass (Mixing).svg
Pint glass

[1] [2]

A michelada
Michelada digawe nganggo bir lager Meksiko, jus jeruk nipis, saus Worcestershire, uyah celery, mrica ireng, saus panas, lan dihiasi nganggo uyah, mrica rawit, lan wedang jeruk nipis

Michelada (pocapan Spanyol : [mitʃeˈlaða]) minangka omben - omben sing digawe bir, jus jeruk, saos macem-macem (asring adhedhasar chili ), rempah-rempah, jus tomat, lan mrico. Dadi ing gelas adhem, uyah sing wis digawe adhem. Ana macem-macem variasi ombenan iki ing saindenging Meksiko .

Ing Kutha Mexico, bentuk sing paling umum disiyapake nganggo bir, jeruk, uyah, lan saus panas utawa irisan chili. Ana sawetara bahan opsional liyane, kayata saus Maggi, kecap, Tajín, saus Worcestershire, bubuk chamoy, mrico serrano, camaronazo (jus tomat adhedhasar udang), clamato, utawa irisan jeruk. 

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Maggie Savarino (2009-07-15). "Search & Distill: Michelada Is Your Standby Beer, Only Better - Page 1 - Food - Seattle". Seattle Weekly. Diarsip saka sing asli ing 2011-01-04. Dibukak ing 2011-01-25.
  2. "Mexican companies pushing spicy beer mixes in US market". FindArticles.com. Business Journals, Inc. 2005-12-19. Diarsip saka sing asli ing 2011-11-25. Dibukak ing 2011-01-25.