Whisky

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Whisky
Whiskyhogmanay2010.jpg
Segelas whisky
Kandhutan alkoholkurang luwih 40%
Macem-macem wiski Kanada

Whiski utawa wiski minangka jinis minuman beralkohol sing disaring digawe saka remukan gandum sing difermentasi utawa bir penyulingan. [1] Macem-macem biji (sing bisa malt ) digunakake kanggo macem-macem jinis, kalebu gandum, jagung, rye, lan gandum . Wiski umume umure ing tongkat kayu, umume digawe saka kayu oak putih hangus.

Miturut undang-undang Kanada, wiski Kanada kudu diproduksi lan umur ing Kanada, disaring saka gandum fermentasi fermentasi, umur ing tong kayu kanthi watesan kapasitas 700 litres (185 US gal; 154 imp gal) ora kurang saka telung taun, lan "duwe aroma, rasa lan karakter sing umume diarani wiski Kanada". [2] Istilah "Wiski Kanada", "Wiski Rye", lan "Wiski Rye Kanada" ora bisa dibedakake kanthi sah ing Kanada lan ora mbutuhake gandum tartamtu ing produksi lan asring dicampur karo loro utawa luwih gandum. Wiski Kanada bisa uga ngemot karamel lan rasa kanggo nyemprotake semangat mash suling, lan ora ana watesan maksimal level alkohol distilasi kasebut. Bukti pembotolan minimal yaiku 40% ABV. Kanggo diekspor miturut salah sawijining sebutan "Wiski Kanada", wiski ora bisa ngemot luwih saka 9,09% roh impor. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Pomranz, Mike (2016-05-18). "From Brews to Booze: Turning Craft Beer Into Whiskey". Eater. Dibukak ing 2020-12-19.
  2. "Canadian Food and Drug Regulations (C.R.C., c. 870) – Canadian Whisky, Canadian Rye Whisky or Rye Whisky (B.02.020)". Retrieved 30 December 2013.
  3. "Terms and Conditions for the Issuance of Certificates of Age and Origin for Distilled Spirits Produced or Packaged in Canada". Canada – Justice Laws Website. Dibukak ing 1 January 2013.