Tong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tong kayu ek tradisional sing digawe dening warga Chili kerja sama Tonelería Nacional
Barel anggur kayu ing pameran ing Kroasia

Tong [1] utawa tong [2] minangka wadhah silinder kothong kanthi pusat sing bulging, luwih dawa tinimbang ambane. Biasane digawe saka tongkat kayu lan kaiket karo gelungan kayu utawa logam. Tembung vat asring digunakake kanggo wadhah gedhe kanggo cairan, biasane omben-omben alkohol; [3] tong utawa tong cilik, biasane kanthi kapasitas ora luwih saka sepuluh galon, diarani tong . [4] Sapa sing nggawe tong diarani "barel maker" utawa cooper (coopers uga nggawe ember, wadhah, bak, butter churns, hogsheads, cemara, tong, kilderkin, tierces, rundlets, puncheon, pipa, tuning, butts, pin, palung lan mbobol ).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "barrel", Oxford English Dictionary (3 ed.), Oxford University Press, September 2005 Invalid |mode=CS1 (pitulung) (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal)
  2. "cask", Oxford English Dictionary (3 ed.), Oxford University Press, September 2005 Invalid |mode=CS1 (pitulung) (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal)
  3. "vat", Oxford English Dictionary (3 ed.), Oxford University Press, September 2005 Invalid |mode=CS1 (pitulung) (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal)
  4. "keg", Oxford English Dictionary (3 ed.), Oxford University Press, September 2005 Invalid |mode=CS1 (pitulung) (Kudu langganan utawa dadi anggota pabukon umum Karajan Manunggal)