Gin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pilihan saka gendul botol sing didol ( Georgia, Amerika Serikat, 2010)

Gin minangka minuman beralkohol sulingan sing ngasilake roso utama saka woh wohan beri juniper ( Juniperus communis ). [1] [2] Gin saiki diprodhuksi kanthi macem-macem cara saka macem-macem bahan-bahan herbal, sing ngasilake pirang-pirang gaya lan merek sing beda. Sawise juniper, gin cenderung dirasakake nganggo botani / herbal, rempah-rempah, rasa kembang utawa rasa buah utawa asring dadi gabungan. Sing paling umum dikonsumsi dicampur karo banyu tonik . Gin uga asring digunakake minangka semangat dhasar kanggo ngasilake minuman keras adhedhasar gin rasa kayata, kayata sloe gin, kanthi tradhisional kanthi nambah woh-wohan, rasa lan gula.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. E.U. Definitions of Categories of Alcoholic Beverages 110/2008, M(b), 2008
  2. Definitions ("Standards of Identity") for Distilled Spirits, Title 27 of the U.S. Code of Federal Regulations, Chapter 1, Part 5, Section 5.22 ,(c) Class 3