Anggur ireng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Anggur ireng
Schwarze Johannisbeeren Makro.jpg
Anggur ireng ing wit
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Génus: Ribes
Spésies: nigrum

Blackcurrant ( Ribes nigrum ), uga dikenal minangka currant ireng utawa cassis, minangka semak-semak kayu ing kulawarga Grossulariaceae sing ditandur kanthi woh - wohan . Iki asale saka bagean sedheng Eropa tengah lan sisih lor lan Asia sisih lor, ing endi luwih milih lemah sing lembab lan ditandur kanthi komersial uga domestik. Woh mentah utamane sugih karo vitamin C lan polifenol . Blackcurrants bisa dipangan mentah, nanging biasane dimasak ing masakan sing legi utawa gurih. Iki digunakake kanggo nggawe macet, ngreksa, lan sirup lan ditanam kanthi komersial kanggo pasar jus. Woh iki uga digunakake kanggo nggawe omben-omben lan pewarna alkohol.