Bréndi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yerevan-Brandy Company Ararat-16-2019-gje.jpg

Brandy punika omben-omben diprodhuksi dening distilasi anggur . Brandy umume ngemot alkohol 35-60% kanthi volume (70-120 bukti AS ) lan biasane dikonsumsi minangka pencernaan sawise nedha bengi . Sawetara brandi wis tuwa ing tongkat kayu . Sing liyane diwernani nganggo pewarnaan karamel kanggo nirokake efek tuwa, lan ana sing diprodhuksi nggunakake kombinasi tuwa lan pewarna. Macem-macem brendi anggur bisa ditemokake ing saindenging jagad anggur. Antarane sing paling misuwur yaiku Cognac lan Armagnac saka sisih kidul-kulon Prancis . [1] [2]

Ing pangertene sing luwih jembar, istilah brendi uga nuduhake minuman keras sing dipikolehi saka distilasi pomace (ngasilake pomace brandy ), utawa remukan utawa anggur saka woh-wohan liyane ( brandy buah ). [3] [4] Produk kasebut uga diarani eau de vie (sing jarwane "banyu urip").

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Bréndi ing Encyclopædia Britannica
  2. "Brandy". BBC. Dibukak ing 22 July 2014.
  3. Kirk-Othmer Food and Feed Technology. John Wiley & Sons. 2007-12-14. p. 151. ISBN 9780470174487.
  4. Bréndi ing Encyclopædia Britannica