Alé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A glass of ale
Gelas ale nyata saka pub Inggris

Ale minangka jinis bir sing diseduh nggunakake metode fermentasi sing anget, ngasilake rasa legi, awake lengkap lan buah. [1] [2] Miturut sejarah, istilah kasebut diarani minuman sing diseduh tanpa klambi . [3]Kaya umume bir, ale biasane duwe agen pahit kanggo ngimbangi malt lan tumindak minangka pengawet . Ale asline diasah karo gruit, campuran ramuan utawa rempah-rempah sing digodhog ing wort sadurunge fermentasi. Mengko, hops ngganti gruit minangka agen pahit.

[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ben McFarland, World's Best Beers: One Thousand Craft Brews from Cask to Glass. Sterling Publishing Company. 2009. p. 271. ISBN 978-1-4027-6694-7. Dibukak ing 2010-08-07.
  2. M. Shafiur Rahman, Handbook of Food Preservation. CRC Press. 2007. p. 221. ISBN 978-1-57444-606-7. Dibukak ing 2010-08-07.
  3. "Oxford English Dictionary Online". Dibukak ing 6 October 2014.
  4. Doorman, Gerard (1955). "De middeleeuwse brouwerij en de gruit /". lib.ugent.be. Dibukak ing 2020-05-30.