Bayem kebon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/Cithakan:Taxonomy/Spinacia|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}
Spinach
Spinacia oleracea Spinazie bloeiend.jpg
Spinach plant with flowers
Klasifikasi ngèlmiah e
Unrecognized taxon (fix): Spinacia
Spésies: Template:Taxonomy/SpinaciaS. oleracea
Jeneng binomial
Spinacia oleracea
L.
Spinach
Spinacia oleracea Spinazie bloeiend.jpg
Spinach plant with flowers
Scientific classification edit
Kingdom: Plantae
Clade: Tracheophytes
Clade: Angiosperms
Clade: Eudicots
Order: Caryophyllales
Family: Amaranthaceae
Genus: Spinacia
Species:
S. oleracea
Binomial name
Spinacia oleracea

Bayam ( Spinacia oleracea ) minangka tanduran kembang ijo godhong - godhongan asli Asia tengah lan kulon . Iki kalebu urutan Caryophyllales, kulawarga Amaranthaceae, subfamili Chenopodioideae . Godhonge minangka sayuran sing bisa dimangerteni umum sing dikonsumsi seger, utawa sawise disimpen nggunakake teknik pengawetan kanthi kalengan, beku, utawa dehidrasi . Bisa dipangan dimasak utawa mentah, lan rasane beda-beda; isi oksalat sing dhuwur bisa uga dikurangi kanthi kukus . Iku tanduran taunan (arang biennial ), akeh minangka dhuwur minangka 30 cm (1 ft) . Bayam bisa nempuh banyu ing wilayah sedheng . Godhonge sulih, sederhana, ovate dadi segi telu, lan ukurane 2–30 cm (1–12 in) : 2–30 cm (1–12 in) dawa lan 1–15 cm (0.4–5.9 in) wiyar, kanthi godhong luwih gedhe ing dhasar tanduran lan godhong cilik luwih dhuwur ing batang kembang. Kembang kasebut ora katon, ijo kuning, 3–4 mm (0.1–0.2 in) diameteripun, lan diwasa dadi klompok woh cilik, atos, garing, lumpy 5–10 mm (0.2–0.4 in) tengen ngemot sawetara wiji . Ing taun 2018, produksi bayem ing jagad ana 26,3 yuta ton, lan China mung ana 90% saka total. [1]


Spinach, raw
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi97 kJ (23 kkal)
3.6 g
Gula0.4 g
Serat panganan2.2 g
0.4 g
2.9 g
Vitamin
Pindhané vitamin A
(59%)
469 μg
(52%)
5626 μg
12198 μg
Vitamin A9377 IU
Tiamin (B1)
(7%)
0.078 mg
Riboflavin (B2)
(16%)
0.189 mg
Niasin (B3)
(5%)
0.724 mg
Vitamin B6
(15%)
0.195 mg
Folat (B9)
(49%)
194 μg
Vitamin C
(34%)
28 mg
Vitamin É
(13%)
2 mg
Vitamin K
(460%)
483 μg
Mineral
Kalsium
(10%)
99 mg
Wesi
(21%)
2.71 mg
Magnésium
(22%)
79 mg
Mangan
(43%)
0.897 mg
Fosforus
(7%)
49 mg
Potasium
(12%)
558 mg
Sodhium
(5%)
79 mg
Sèng
(6%)
0.53 mg
Komponèn liyané
Banyu91.4 g

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Crops/Regions/World List for Production Quantity of Spinach in 2018". UN Food & Agriculture Organization. 2018. Dibukak ing 24 April 2020.