Bandhar udhara internasional Schiphol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandhar udhara internasional Schiphol
{{{gambar}}}
Kodhe IATA
Kodhe ICAO
Lokasi Haarlemmermeer, Amsterdam
Negara Walanda
Pengelola Schiphol Group
Tipe Publik
Zona wektu UTC+2
Elevasi -3 m (-11 f)
Koordinat 52°18′29″U, 004°45′51″T
Landhas pacu
Arah Panjang Permukaan
ft m
18R/36L 12,467 3,800 Aspal
06/24 11,483 3,500 Aspal
09/27 11,329 3,453 Aspal
18L/36R 11,115 3,400 Aspal
18C/36C 10,826 3,300 Aspal
04/22 6,608 2,014 Aspal
Sawijining pesawat pinuju lepas landhas ing Bandhara Schiphol.

Bandhar udhara internasional Schiphol kanthi kodhe IATA AMS lan ICAO EHAM iku bandhara utama ing Walanda sing dumunung ing kidul Amsterdam, persisé ing gemeente Haarlemmermeer. Schiphol iku salah siji saka bandhara-bandhara ing Eropah sing sesaingan dadi lawang gapura utama mlebu menyang bawana kasebut bebarengan karo Bandhara London Heathrow ing London, Britania Raya; Bandhara internasional Frankfurt ing Frankfurt am Main, Jerman; lan Bandhara internasional Charles de Gaulle ing Paris (Roissy), Prancis. Ing taun 2004, Schiphol nggayuh urutan kapapat ing Eropah tumrap gunggung penumpang yaiku 42.541.000 penumpang, ing antara bandhara-bandhara kasebut ing dhuwur.

Schiphol dibangun minangka sawijining terminal gedhé sing banjur dipérang dadi telung bagéan, sing pungkasan rampung taun 1994. Rencana èkspansi sabanjuré uga wis ana. Bandhara iki nduwèni limang landhas pacu utama lan siji manèh kanggo pamaburan liya. Landhas pacu "kalima", sing sabeneré kaenem, rampung taun 2003 lan rencana kanggo landhasan kapitu uga wis ana.

Bandhara Schiphol minangka pusat operasi KLM, Martinair, lan Transavia. Amarga padheté lalu lintas lan béya sing dhuwur, sawetara maskapai pindhah menyang bandhara liya sing luwih cilik kaya ing Groningen, Rotterdam, Eindhoven lan Maastricht.

Maskapai[sunting | sunting sumber]

Aula Kabrangkatan 1[sunting | sunting sumber]

Aula Kabrangkatan 2[sunting | sunting sumber]

  • Aer Lingus (Dublin, Cork)
  • Air Alps (Salzburg)
  • CSA Czech Airlines (Praha)
  • Cyprus Airways (Larnaca dan Paphos)
  • Garuda Indonesia (Dubai dan Jakarta)
  • Kenya Airways (Cardiff, Kopenhagen, Nairobi)
  • KLM (Aberdeen, Abu Dhabi, Abuja, Accra, Addis Ababa, Alma Ata, Almaty, Amman, Athena, Atlanta, Bahrain, Bangkok, Barcelona, Beirut, Berlin/Tegel, Beijing, Birmingham, Boston, Bristol, Bukares, Budapes, Cape Town, Cardiff, Chicago/O'Hare, Damascus, Dammam, Dar es Salaam, Delhi, Denpasar/Bali, Detroit, Doha, Dubai, Edinburgh, Geneva, Glasgow, Guayaquil, Hamburg, Hanover, Helsinki, Hong Kong, Houston/Intercontinental, Istanbul, Jakarta, Johannesburg, Kaapstad, Kairo, Kano, Khartoum, Kiev, Kilimajaro, Kopenhagen, Kralendijk, Kuala Lumpur, Kuwait City, Lagos, Lima, Lisbon, London/City, London/Heathrow, Los Angeles, Luxemburg, Madrid, Manchester, Manila, Memphis, Mexico City, Milan/Malpensa, Minneapolis/St. Paul, Montreal, Moscow, Mumbai, Munich, Nairobi, Newark, New York/JFK, Nice, Oranjestad, Osaka/Kansai, Oslo, Paris/CDG, Paramaribo/Zanderij, Philipsburg/Sint Maarten, Praha, Quito, Rome/Fiumicino, Rotterdam, St. Petersberg (RU), San Francisco, Sao Paulo, Seattle/Tacoma, Seoul/Incheon, Shanghai, Singapura, Sofia, Stockholm, Stuttgart, Taipei, Tallinn, Tbilsi, Tehran, Tel Aviv, Thessaloniki, Tokyo/Narita, Toronto, Tripoli, Vancouver, Venice, Vienna, Warsaw, Washington/Dulles, Willemstad, Zurich)
  • KLM Cityhopper (Brussels, Cardiff, Dusseldorf, Edinburgh, Eindhoven, Frankfurt, Glasgow, Luxembourg, Manchester (UK), Munich, Nice, Zurich)
  • KLM exel
  • Lithuanian Airlines (Vilnius)
  • LOT (Warsaw)
  • Maersk Air (Kopenhagen)
  • Malév Hungarian Airlines (Budapes)
  • Meridiana (Florence)
  • Northwest Airlines (Boston, Detroit, Memphis, Minneapolis/St. Paul, Seattle/Tacoma)
  • Tarom (Bukares)
  • Ukraine International (Kiev)

Aula Kabrangkatan 3[sunting | sunting sumber]

Delenga uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]