Papan Anggegana Amsterdam Schiphol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Papan Anggegana Amsterdam Schiphol
IATA: AMSICAO: EHAM
Ikhtisar
Jinis bandhara Publik
Pengelola Schiphol Group
Lokasi Haarlemmermeer, Amsterdam
Èlevasi -3 m (-11 f)
Koordinat 52°18′29″U, 004°45′51″T
Sawijining pesawat pinuju lepas landhas ing Papan Anggegana Schiphol.

Papan Anggegana Amsterdam Schiphol kanthi kodhe IATA AMS lan ICAO EHAM iku papan anggegana utama ing Walanda sing dumunung ing kidul Amsterdam, persisé ing gemeente Haarlemmermeer. Schiphol iku salah siji saka papan anggegana-papan anggegana ing Éropah sing sesaingan dadi lawang gapura utama mlebu menyang bawana kasebut bebarengan karo Papan Anggegana London Heathrow ing London, Britania Raya; Papan Anggegana internasional Frankfurt ing Frankfurt am Main, Jerman; lan Papan Anggegana internasional Charles de Gaulle ing Paris (Roissy), Prancis. Ing taun 2004, Schiphol nggayuh urutan kapapat ing Éropah tumrap gunggung penumpang ya iku 42.541.000 penumpang, ing antara papan anggegana-papan anggegana kasebut ing dhuwur.

Schiphol dibangun minangka sawijining terminal gedhé sing banjur dipérang dadi telung bagéan, sing pungkasan rampung taun 1994. Rencana èkspansi sabanjuré uga wis ana. Papan Anggegana iki nduwèni limang landhas pacu utama lan siji manèh kanggo pamaburan liya. Landhas pacu "kalima", sing sabeneré kaenem, rampung taun 2003 lan rencana kanggo landhasan kapitu uga wis ana.

Papan Anggegana Schiphol minangka pusat operasi KLM, Martinair, lan Transavia. Amarga padheté lalu lintas lan béya sing dhuwur, sawetara maskapé pindhah menyang papan anggegana liya sing luwih cilik kaya ing Groningen, Rotterdam, Eindhoven lan Maastricht.

Maskapé[sunting | besut sumber]

Aula Kabrangkatan 1[sunting | besut sumber]

Aula Kabrangkatan 2[sunting | besut sumber]

  • Aer Lingus (Dublin, Cork)
  • Air Alps (Salzburg)
  • CSA Czech Airlines (Praha)
  • Cyprus Airways (Larnaca dan Paphos)
  • Garuda Indonesia (Dubai dan Jakarta)
  • Kenya Airways (Cardiff, Kopenhagen, Nairobi)
  • KLM (Aberdeen, Abu Dhabi, Abuja, Accra, Addis Ababa, Alma Ata, Almaty, Amman, Athena, Atlanta, Bahrain, Bangkok, Barcelona, Beirut, Berlin/Tegel, Beijing, Birmingham, Boston, Bristol, Bukares, Budapes, Cape Town, Cardiff, Chicago/O'Hare, Damascus, Dammam, Dar es Salaam, Delhi, Denpasar/Bali, Detroit, Doha, Dubai, Edinburgh, Geneva, Glasgow, Guayaquil, Hamburg, Hanover, Helsinki, Hong Kong, Houston/Intercontinental, Istanbul, Jakarta, Johannesburg, Kaapstad, Kairo, Kano, Khartoum, Kiev, Kilimajaro, Kopenhagen, Kralendijk, Kuala Blethok, Kuwait City, Lagos, Lima, Lisbon, London/City, London/Heathrow, Los Angeles, Luxemburg, Madrid, Manchester, Manila, Memphis, Mexico City, Milan/Malpensa, Minneapolis/St. Paul, Montreal, Moscow, Mumbai, Munich, Nairobi, Newark, New York/JFK, Nice, Oranjestad, Osaka/Kansai, Oslo, Paris/CDG, Paramaribo/Zanderij, Philipsburg/Sint Maarten, Praha, Quito, Rome/Fiumicino, Rotterdam, St. Petersberg (RU), San Francisco, Sao Paulo, Seattle/Tacoma, Seoul/Incheon, Shanghai, Singapura, Sofia, Stockholm, Stuttgart, Taipei, Tallinn, Tbilsi, Tehran, Tel Aviv, Thessalopunika, Tokyo/Narita, Toronto, Tripoli, Vancouver, Venice, Vienna, Warsaw, Washington/Dulles, Willemstad, Zurich)
  • KLM Cityhopper (Brussels, Cardiff, Dusseldorf, Edinburgh, Eindhoven, Frankfurt, Glasgow, Luxembourg, Manchester (UK), Munich, Nice, Zurich)
  • KLM exel
  • Lithuanian Airlines (Vilnius)
  • LOT (Warsaw)
  • Maersk Air (Kopenhagen)
  • Malév Hungarian Airlines (Budapes)
  • Meridiana (Florence)
  • Northwest Airlines (Boston, Detroit, Memphis, Minneapolis/St. Paul, Seattle/Tacoma)
  • Tarom (Bukares)
  • Ukraine International (Kiev)

Aula Kabrangkatan 3[sunting | besut sumber]

Delenga uga[sunting | besut sumber]

Réferènsi[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]