Papan Anggegana Internasional Hong Kong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Internasional Hong Kong
Papan Anggegana Chek Lap Kok
香港國際機場
赤鱲角機場
200px
A bird's eye view of Hong Kong International Airport.JPG
IATA: HKGICAO: VHHH
Ikhtisar
Jinis bandhara Public
Pengelola Airport Authority Hong Kong
Nglayani Hong Kong
Lokasi Chek Lap Kok, Hong Kong
Penghubung kanggo
Èlevasi DPML 28 ft / 9 m
Koordinat 22°18′32″N 113°54′52″E / 22.30889°N 113.91444°E / 22.30889; 113.91444Koordhinat: 22°18′32″N 113°54′52″E / 22.30889°N 113.91444°E / 22.30889; 113.91444
Situs web www.hongkongairport.com
Peta

Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Hong Kong" nor "Template:Location map Hong Kong" exists.Location within Hong Kong

Landhas pacu
Arah Dawa Lumah (Permukaan)
ft m
07R/25L 12.467 3.800 Aspal
07L/25R 12.467 3.800 Aspal
Statistik (2011)
Passengers 53.314.213
ACI[2]

Papan Anggegana Internasional Hong Kong (b. Inggris: Hong Kong International Airport utawa HKIA) ya iku papan anggegana internasional kang nglayani laladan Hong Kong, Républik Rakyat Cina kanti kode IATA HKG lan kode ICAO VHHH. Jeneng liya saka papan anggegana iki ya iku Papan Anggegana Chek Lap Kok.

Papan Anggegana iki mapan ing pulo Chek Lap Kok lan awit dibukak nalika tahun 1998, dadi salah siji pusat transit kang penting ing dunya amerga posisiné kang strategis. Papan Anggegana kanti kapasitas 45 yuta penumpang kanti 3 yuta ton kargo lan sakwisé landas pacu kapindo dibukak nalika Mei 1999, kapasitas mundak dadi 87 yuta penumpang lan 9 juta ton kargo. Papan Anggegana kang dadi pusat operasi Cathay Pacific, Dragonair, Air Hong Kong, CR Airways, lan Hong Kong Express iki éntuk penghargaan minangka papan anggegana paling apik saka majalah Skytrax suwéné lima tahun katurut-turut (2001-2005).[3]

Saiki ana 2 landas pacu kanti dawa 3.800 meter lan amba 60 meter. Jeneng landasan kasebut ya iku 07L/25R dan 07R/25L kang artiné isa uga dibédakaké minangka landasan lor lan skidul.

Sejarah[besut | besut sumber]

Papan Anggegana iki dibangun kanggo gantèni Papan Anggegana Internasional Kai Tak ing duwur pulo gaweyan kang direklamasi saka pulo Chek Lap Kok lan Lam Chau. Amba lahan papan anggegana iki ya iku 12,48 km² kang 25% sak amba kasebut ya iku kapindo pulo kang direklamasi mau.

Papan Anggegana iki dibukak nalika 6 Juli 1998 kanti désain saka arsitek Foster and Partners sarta ngentekaké wektu 6 tahun kanri biaya 20 milyar dolar AS. Sakwéné 3 nganti wulan pertama operasi, pira-pira masalah dialami papan anggegana iki, malah kargo pernah dipindahaké manèh marang Kai Tak.

Tekone[besut | besut sumber]

Ing lobi tekoné, penumpang kudu liwati pemeriksaan imigrasi, jukuk bagasi, lan liwat pemeriksaan bea cukai. Senajan Papan Anggegana Internasional Hong Kong amung duwéni sak terminal, ananging mentu liwat lawang kang salah bakal nyebapaké kesalahan kang fatal utama yèn penumpang arep ketemu kanti salah sijiné pawongan kang dudu penumpang.

Pemungutan bagasi ing karousel 1-7 majibake penumpang kanggo mentu saka lawang metu A. Wondéné pemungutan bagasi ing karousel 8-14 majibaké penumpang kanggo mentu saka lawang metu B. Amung Cathay Pacific kang duwéni karousel pemungutan bagasi lan lawang metu kang tetep (ya iku 7-8).[4]

Maskapé[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki ya iku daftar maskapé penerbangan kang ana ing HKIA kang disusun andhedhasar jalur kanggo check-in

Jalur A[besut | besut sumber]

Jalur B[besut | besut sumber]

Jalur C[besut | besut sumber]

Jalur D[besut | besut sumber]

Jalur E[besut | besut sumber]

Gambar:Pesawat di Papan Anggegana HK.JPG
Pesawat ing lapangan taksi Papan Anggegana Internasional HK

Jalur F[besut | besut sumber]

Jalur G[besut | besut sumber]

Jalur H[besut | besut sumber]

Jalur I[besut | besut sumber]

Sahingga maskapé penerbangan miturut tujuanné (berserta cargo) disusun kaya mengkéné:

Penumpang[besut | besut sumber]

Terminal 1 Departures Hall entrance
The interior of Terminal 1 at night-time

Cithakan:Airport-dest-list

Kota dengan koneksi internasional ke Hong Kong

--39.213.115.76 21 Mei 2012 02.59 (UTC)

Cargo airlines[besut | besut sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Jalur J[besut | besut sumber]

    1. LY - El Al Israèl Airlines
    2. MF - Xiamen Airlines
    3. MU - China Eastern Airlines
    4. NW - Northwest Airlines
    5. OX - Orient Thai
    6. OZ - Asiana Airlines
    7. PK - Pakistan International Airlines
    8. PR - Philippine Airlines
    9. TK - Turkish Airlines
    10. UL - SriLankan Airlines

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

Cithakan:Papan anggegana ing Républik Rakyat Cina