Susuh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Susuh bajing ing puncit wit

Susuh ya iku papan kanggo nyelehake, njaga endhog kewan, angkrem lan nggedhekake anak kéwan nalika wis netes. Susuh racaké digawé saka barang organik kaya ta rencek, suket, lendhut/lemah lan gegodhongan, utawa uga mung wujud legokan/bolongan ing lemah, wit, watu utawa yasan. Barang-barang gawéan manungsa uga kadhang kanggo yasa susuh, kaya ta tali, plastik, gombal, rambut, dluwang lan barang liyané.

Lumrahé, saben kéwan duwé wujud susuh kang béda-béda siji lan sijiné, lan susuh tinemu ing ppaan uripé kewan. Kewan-kewan kang duwé susuh kaya ta manuk, pira-pira jinis mamalia kaya ta bajing lan kelinci, srangga kaya ta rayap lan tawon undhuhan, uga jinis reptil kaya ta ula lan baya.

Susuh manuk[besut | besut sumber]

Artikel baku: Susuh manuk

Akeh-akèhé spésies manuk gawé susuh, sanajan uga ana manuk kang langsung nyelehake endhoge ana lemah tanpa gawé owah-owahan sadurungé.

Wujudé susuh manuk manéka warna, saka mung wujud tumpukan gegodhongan nganti susuh kang wujudé ruwet lan angèl carane nggawé.

Gladri[besut | besut sumber]