Susuh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Susuh bajing ing puncit wit

Susuh ya iku papan kanggo nyelehake, njaga endhog kéwan, angkrem lan nggedhekake anak kéwan nalika wis netes. Susuh racaké digawé saka barang organik kaya ta rencek, suket, lendhut/lemah lan gegodhongan, utawa uga mung wujud legokan/bolongan ing lemah, wit, watu utawa yasan. Barang-barang gawéan manungsa uga kadhang kanggo yasa susuh, kaya ta tali, plastik, gombal, rambut, dluwang lan barang liyané.

Lumrahé, saben kéwan duwé wujud susuh kang béda-béda siji lan sijiné, lan susuh tinemu ing ppaan uripé kéwan. Kewan-kéwan kang duwé susuh kaya ta manuk, pira-pira jinis mamalia kaya ta bajing lan kelinci, gegremet kaya ta rayap lan tawon undhuhan, uga jinis reptil kaya ta ula lan baya.

Susuh manuk[besut | besut sumber]

Akeh-akèhé spésies manuk gawé susuh, sanajan uga ana manuk kang langsung nyelehake endhoge ana lemah tanpa gawé owah-owahan sadurungé.

Wujudé susuh manuk manéka warna, saka mung wujud tumpukan gegodhongan nganti susuh kang wujudé ruwet lan angèl carané nggawé.

Gladri[besut | besut sumber]