Siwalan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Siwalan
Borassus flabellifer
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Tanduran mawa isi (Spermatophyta)
Subdivisio: Tanduran wijine ketutup
kelas: Tumbuhan wiji siji
ordo: Arecales
kulawarga: Arecaceae
Genus: Borassus
Species: B. flabellifer

Siwalan (Borassus flabellifer, uga dikenal kanthi jeneng lontar utawa tal) iku jinising palma sing urip ing Asia Kidul lan Asia Tenggara. Wit iki utamané thukul ing panggonan sing garing. Ing IndonesiaIndonesia, siwalan utamané thukul ing sisih wétan pulo Jawa, Madura, Bali, Nusa Tenggara Kulon lan Nusa Tenggara Wetan.

Pigunané[sunting | sunting sumber]

Godhongé kagunakaké kanggo barang kerajinan lan uga kanggo bahan panulisan naskah rontal. Bahan-bahan kerajinan sing digawé seka godhong siwalan antara liya kipas, tiker, lan sasando.

Wohé uga bisa dipangan. Banyuné (sing sejatiné endosperma cair) bisa difermentasi dadi tuak lan disebut legèn ing basa Jawa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siwalan&oldid=818299"