Siwalan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Siwalan
Borassus flabellifer
Borassus flabellifer.jpg
Siwalan
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Angiospermae
Klas: Monocotyledoneae
Ordho: Arecales
Famili: Arecaceae (sin. Palmae)
Génus: Borassus
Spésies: B. flabellifer
Jeneng binomial
Borassus flabellifer
L.
Sinonim[1]
  • Borassus flabelliformis L.
  • Borassus flabelliformis Roxb.
  • Borassus sundaicus Becc.
  • Borassus tunicatus Lour.
  • Lontarus domestica Gaertn. nom. illeg.
  • Pholidocarpus tunicatus (Lour.) H.Wendl.
  • Thrinax tunicata (Lour.) Rollisson

Siwalan (Borassus flabellifer, uga kaloka kanthi jeneng lontar utawa tal) iku jinising palma sing urip ing Asia Kidul lan Asia Tenggara. Wit iki mligi thukul ing panggonan sing garing. Ing IndonésiaIndonésia, siwalan mligi thukul ing sisih wétan pulo Jawa, Madura, Bali, Nusa Tenggara Kulon lan Nusa Tenggara Wétan.

Pigunané[besut | besut sumber]

Godhongé kagunakaké kanggo barang kerajinan lan uga kanggo bahan panulisan naskah rontal. Bahan-bahan kerajinan sing digawé saka godhong siwalan antarané kipas, klasa, lan sasando.

Wohé uga bisa dipangan. Banyuné (sing sajatiné endosperma cair) bisa difermentasi dadi tuwak lan ingaran legèn ing basa Jawa.


  1. ^ The Plant List, Borassus flabellifer Mart.