Roti rye

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Roti rye
Dark rye bread.JPG
Roti rye
JinisRoti
Tlatah utawa prajaÉropa, North America, Israel
Woworan pokokRye gandum
Buku masakan: Roti rye  Médhia: Roti rye

Rye roti kalebu jinis roti sing digawe kanthi macem-macem proporsi tepung saka gandum rai. Werna bisa entheng utawa peteng, gumantung saka jinis tepung sing digunakake lan tambahan agen pewarnaan, lan umume luwih padhet tinimbang roti sing digawe saka tepung gandum. Serat luwih dhuwur tinimbang roti putih lan warna luwih peteng lan rasane luwih kuat.

Rye Rye dianggep minangka pokok nalika Abad Pertengahan. Akeh macem-macem jinis gandum gandum asalé saka Lor-tengah, kulon, lan negara-negara Éropa wétan kayata Èslan, Jerman, Ostenrik, Dhènemarken, Swèdhen, Nurwègen, Finlandia, Éstlan, Lètlan, Litowen, Polen, Bélarus, Ukraina, Ruslan, Walanda, Bèlgi, Prancis, lan Republik Ceko lan uga spesialisasi ing kanton Valais, Switserlan . Rye wiji wiji uga umum di Jerman, winih winih caraway, sing dikenal ing AS minangka roti rai. Around 500 AD, suku Jerman saka Saxon dienggoni ing Britain lan ngenalaken Rye, kang uga-cocog kanggo iklim sawijining.[1]

Bread, rye
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi259 kkal (1,080 kJ)
48.30 g
Gula3.85
Serat panganan5.8 g
3.30 g
8.50 g
Vitamin
Vitamin A7 IU
Tiamin (B1)
(38%)
0.434 mg
Riboflavin (B2)
(28%)
0.335 mg
Niasin (B3)
(25%)
3.805 mg
Vitamin B6
(6%)
0.075 mg
Vitamin C
(0%)
0.4 mg
Vitamin D
(0%)
0 IU
Vitamin É
(2%)
0.33 mg
Vitamin K
(1%)
1.2 μg
Mineral
Kalsium
(7%)
73 mg
Wesi
(22%)
2.83 mg
Magnésium
(11%)
40 mg
Fosforus
(18%)
125 mg
Potasium
(4%)
166 mg
Sodhium
(40%)
603 mg
Sèng
(12%)
1.14 mg
Komponèn liyané
Banyu37.30 g

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Growing Grains: Wheat, Spelt, Oats, Barley, Rye and More". Organic Gardening. Diarsip saka sing asli ing July 13, 2013. Dibukak ing 2013-05-26.