RAW

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

RAW ya iku salah sawijining acara gulat ingkang tayang ing tivi. RAW iku uga padha kaliyan Smack Down, uga sawijining acara ingkang didamel kaliyan World Wrestling Entertaintment. Iki uga salah sawijing program gulat ing tivi kanggo hiburan. Adégan-adégan gulak ingkang kawaruh iku namung kanggo hiburan. Ulah raga iku uga diprèdikat tayangan tiyang diwasa lan pinisepuh. Ing nagari Amérikah Sarékat, kaping pisan RAW iku tayng ing tivi nalika taun 1993. Ing nagari Indonesia, acara tivi gulat ingkang didamel karo World Wrestling Entertaintment kaya ta Smack Down lan RAW iku tayang miwiti taun 2006. Nanging déning wonten masalah kanggo rating tivi lan aksi kékérasan ing Indonesia amarga tayangan iku, ijin siarane banjur dicabut.

Sajarah saka RAW[besut | besut sumber]

RAW iku kapisan tayang ing labuh 11 Januari taun 1993. Nalika iku namung tayang 1 jam ing stasiun tivi USA Network. Tampilan kapisan iku nguguhake Yokozuna lawan tanding karo Koko B. Ware. Iki uga dadi episode ingkang The Undertaker main kapisan ing RAW, ora Smack Down, tarung karo Max Moon. Nalika ing ngandhape gendéra World Wrestling Federation, gulat iki taksih murni ulah raga, ora ana adègan-adègan ingkang ngemot unsur drama. Nanging banjur ganti asma ing World Wrestling Entertaintment, kathah adègan ingkang sakburine layar, ora namung ing ring gulat.

Nagara Saluran Ref
Argentina Canal 9 [1]
Australia Fox8 [2][3]
Ostenrik Sky [4]
Bangladesh TEN Sports [5][6]
Belgium AB3 [7][8]
Bhutan TEN Sports [5][9]
Bulgaria bTV Comedy [10][11]
Bolivia Red PAT [12]
Bosnia and Herzegovina OBN [13]
Canada The Score and Global Quebec [14][15]
Chili Chilevisión [16][17]
Costa Rica Repretel Canal 11 [18]
Colombia Citytv [19]
Czech Republic Nova Sport [20]
Dhènemarken 6'eren [21]
Dunia Arab MBC Action [22][23]
El Salvador Canal VTV [24]
France RTL9 [25][26]
Finland MTV3 MAX [27]
Germany Sky Sport [28][29]
Greece Nova Sports 3 [30][31]
Honduras Canal 5 [32]
India, Pakistan, Sri Lanka dan Indonesia TEN Sports [5][33][34][35]
Indonesia MNC Sports 2 [36]
Israèl Sport 1 [37][38]
Italy
(Siaran langsung)
Sky Italia [39][40]
Malaysia Astro Super Sport [41][42]
Mexico Canal 5, TVC Deportes dan MVS Visión (52MX & MC) [43][44]
Selandia Baru The Box [45][46]
Norway TV 2 Zebra [47]
Panama RPC Canal 4 [48][49]
Peru ATV [50][51]
Philippines Jack TV and Solar TV [52][53]
Poland Extreme Sports Channel [54][55]
Portugal Sport TV [56][57]
Romania Sport.ro [58]
Serbia Fox televizija [59][60]
South Africa E.tv [61][62]
Spain Cuatro [63][64]
Ukraine QTV [65]
United Kingdom lan Ireland
(Siaran)
Sky Sports 3 [66][67]

Catethan Suku[besut | besut sumber]

  1. "WWE Argentina Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  2. "WWE Raw on Fox8's official Website". Fox8. Dibukak ing 2009-08-21.
  3. "WWE Ostrali Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  4. "WWE Ostenrik Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  5. a b c "Ten Sports TV Schedule". TEN Sports. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  6. "WWE Banggaladésa Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  7. "WWE Belgium Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  8. "WWE Raw on AB3" (ing basa Dutch, French, and German). AB3. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  9. "WWE Bhutan Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  10. "WWE Bulgaria Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  11. "Primary Power" (ing basa Bulgarian). GTV. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  12. http://www.redpat.tv/programacion.htm
  13. http://obn.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=459&catid=459
  14. "WWE Raw on FOX8". Fox8. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  15. "WWE Canada Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  16. "WWE Chile Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  17. "Chilevisión Television Schedule". Chilevisión. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  18. "WWE Costa Rica Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  19. "WWE Colombia Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  20. "WWE Czech republic Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  21. http://www.wwe.com/schedules/television/rw/country/Denmark
  22. "WWE Algeria Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  23. "WWE Raw on MBC's official site" (ing basa Arabic). MBC. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  24. "WWE El Savador Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  25. "WWE France Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  26. "WWE Raw Official NT1 Website" (ing basa French). NT1. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  27. "WWE Finland Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  28. "WWE Germany Scheduling" (ing basa German). World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  29. "WWE Magazine" (ing basa German). Sky Sport. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  30. "WWE Greece Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  31. "WWE Raw Scheduling on Nova Sports". Nova Sports. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  32. "WWE Honduras Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  33. "WWE India Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  34. "WWE Pakistan Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  35. "WWE Sri Lanka Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  36. "WWE Indonesia Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  37. "WWE Israèl Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  38. "Sport 1 Schedule" (ing basa Irsaeli). Sky Sport 1. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  39. "WWE Italy Scheduling" (ing basa Italin). World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  40. "WWE Domestic Raw" (ing basa Italin). SKY Itali. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  41. "WWE Malaysia Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  42. "Astro Super Sport Programming Schedule". Astro. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  43. "Canal 5 Website". Canal 5. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  44. "WWE Mexico Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  45. "WWE New Zealand Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  46. "WWE on The Box Website". The Box. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  47. "RAW Wrestling - TV2 Zebra". TV2 Zebra. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  48. "WWE Panama Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  49. "RPC Canal 4 Television guide" (ing basa Spanish). World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  50. "WWE Peru Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  51. "ATV Teleivision guide". ATV. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  52. "WWE Raw". Jack TV. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  53. "WWE Philippines Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  54. "WWE Poland Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  55. "Extreme Sports Channel Television schedule". Extreme Sports Channel. 02-02-2013. Check date values in: |date= (pitulung)
  56. "WWE Portugal Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  57. "Wrestling Listings on Sport TV's official website" (ing basa Portuguese). Sport TV. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  58. "WWE Romania Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  59. "WWE Serbia Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  60. "WWE Raw / WWE SmackDown - U.S. Wrestling" (ing basa Serbian). Fox televizija. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  61. "WWE South Africa Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  62. "About WWE Raw". E.tv. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  63. "WWE Spain Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  64. "Pressing catch Raw" (ing basa Spanish). Cuatro. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  65. "WWE's Ukraine Schedule". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  66. "WWE United Kingdom Scheduling". World Wrestling Entertainment. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  67. "WWE Live on Sky". Sky Sports. 02-02-2013. Dibukak ing 02-02-2013. Check date values in: |accessdate=, |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]