Nyamplung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nyamplung
Calophyllum-inophyllum01.jpg
Wit nyamplung
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Malpighiales
Famili: Calophyllaceae
Génus: Calophyllum
Spésies: C. inophyllum
Jeneng binomial
Calophyllum inophyllum
L.[1]

Calophyllum inophyllum L.,utawa Nyamplung kalebu ing marga Calophyllum kang duwé sebaran kang cukup amba, saka Madagaskar, Afrika Wétan, Asia Kidul lan Asia Kiul Wétan, Kepulauan Pasifik, Hindia Barat, lan Amérika Kidul. Ing Indonésia, nyamplung Kasebar saka Sumatera Kulon, Riau, Jambi, Sumatera Kidul, Lampung, Jawa, Kalimantan Kulon, Kalimantan Tengah, Sulawesi, Maluku, nganti Nusa Tenggara Timur lan Papua. Unggule nyamplung kanggo bahan baku biofuel amarga isiné duwé kadhar rendemen kang dhuwur, nganti 74% lan ora duwé munfangat liya amarga ora kena dipangan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^  Calophyllum inophyllum was first described and published in Species Plantarum 1:513. 1753. GRIN (March 8, 2012). "Calophyllum inophyllum information from NPGS/GRIN". Taxonomy for Plants. National Germplasm Resources Laboratory, Beltsville, Maryland: USDA, ARS, National Genetic Resources Program. Dijupuk April 26, 2012. ---