Kutha Tanjungpinang: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
7 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: kabawah déning → dibawahi, sing → kang (5)
(→‎Pamaréntahan: ganti isi, replaced: dipimpin → kabawah)
(ganti isi, replaced: kabawah déning → dibawahi, sing → kang (5))
[[Gambar:Kutha bestari Tanjung Pinang.JPG|thumb|Tanjung Pinang, Kutha Bestari]]
 
'''Kutha Tanjung Pinang''' iku salah siji [[kutha]] sisan minangka [[kutha krajan]] saka [[Provinsi]] [[Kapuloan Riau]], [[Indonésia]]. Dumunung ing koordinat 0º5' Lintang Lor; 104º27' Bujur Wétan. kutha iki duwé pesona narik kawigatèn kanthi manéka warna kultur budaya suku saka amèh kabèh bebrayan ing Indonésia mlebu ing kutha iki, nganggo [[basa Melayu]] singkang isih kagolong klasik, lan rada unik keprunguné nanging duwé daya tarik. Kutha iki duwé akèh area wisata kaya déné [[Pulo Penyengat]] singkang leté mung watara 2 mil saka plabuhan segara Tanjung Pinang, pasisir Trikora kanthi pasir putihé kurang luwih 65 km saka kutha lan pasisir Cermin ing punjer kutha. Tanjung Pinang ditingkataké statusé dadi [[kutha]] miturut UU Nomor 5 Taun 2001 tanggal 21 Juni 2001.
 
Ana kutha cilik singkang leté kurang luwih 24 km saka kutha iki singkang jenengé [[Kota Kijang]].
 
Plabuhan segara Tanjung Pinang ([[plabuhan Sri Bintan Pura]]) duwé kapal-kapal jinis [[feri]] lan feri rikat kalebu uga ''[[speedboat]]'' kanggo aksès domestik menyang pulo [[Batam]] lan kutha-kutha liya ing Riau dharatan, Kapuloan Karimun lan Kundur, sarta aksès internasional menyang Nagara Malaysia lan Singapura
== Pamaréntahan ==
 
Kutha Tanjungpinang kabawah déningdibawahi [[walikutha]], singkang wektu iki dijabat déning [[Suryatati A.Manan]] (periode 2007-2012). Wewengkon Kutha Tanjungpinang sabanjuré dipérang manèh dadi 4 [[kacamatan]] lan 18 [[kalurahan]].
 
=== Kacamatan ===
352.737

besutan

Menu navigasi