Pulo Batam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Batam
Géografi
Pernah Asia Tenggara
Koordhinat 1° 4′ 0″ N, 104° 1′ 0″ E
Kapuloan Kepuloan Riau
Pulo-pulo gedhé Pulo Bintan
Administrasi
Indonésia
Dhémografi
Cacah jiwa 965,062 (Juni 2009)
Artikel ini ngenani Pulo Batam. Uga delengen Kutha Batam.

Pulo Batam iku pulo ing provinsi Kapuloan Riau, Indonésia, papan dunungé Kutha Batam. Pulo iki minangka pulo sing paling cedhak karo nagara Singapura, kapisahaké déning selat sing jembaré 15 km, lan dadi kawasan dedagangan bébas (FTZ=Free Trade Zone), péranganing kawasan Sijori (Singapura, Johor lan Riau). Liwat limang terimal ferry ing pulo Batam iki, kita bisa lelungan menyang Singapura lan Malaysia (liwat Plabuhan Sekupang, Plabuhan Batam Centre, Plabuhan Nongsa, lan Plabuhan Harbour Bay), utawa menyang pulo-pulo ing saubengé Kapuloan Riau (saka Plabuhan Sekupang lan Plabuhan Tlaga Punggur).