Pulo Galang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Galang
Geografi
Lokasi Asia Tenggara
Koordinat 0° 45′ 0″ N, 104° 14′ 0″ E
Kapuloan Kepulauan Riau
Pulau gedhé Pulau Batam
Jembar 80 Km2
Negara
Indonésia

Pulo Galang kanthi jembar watara 8o km² iku sawijining pulo ing wewengkon pamaréntahan kutha Batam, provinsi Kapuloan Riau minangka rangkéan pulo gedhé katelu sing dihubungaké nganggo enem kreteg ya iku Kreteg Barelang. Pulo iki misuwur amarga anané papan pangungsèn Vietnam gedhèn-gedhènan ing taun 1979 - 1996 lan dadi kawigatèn saka pihak PBB lan kalangan internasional. Papan pangungsèn Galang iki saiki dadi objèk wisata lan sajarah kutha Batam, amarga let-é sing relatif cedhak karo pulo Batam (watara 7 km).

Saliyané objèk wisata iki, pulo Galang uga akèh dirawuhi para turis ing dina libur amarga anané pasisir Melur ing sisih kulon pulo sing éndah.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Galang&oldid=1019009"