Menyang kontèn

Eparki Melbourne (Grikenlan Ukraina)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Santo Petrus lan Paulus Melbourne (Ukraina)

Eparchia Sanctorum Petri et Pauli Melburnensis Ucrainorum
Lokasi
NagaraOstrali
TeritorialOstrali, Niu Selan lan Oseania
Provinsi grejawiMelbourne (Latin)
MetropolitanTunduk langsung marang Eparki Agung Kiev
Markas besarMelbourne, Ostrali
Koordinat37°47′47″S 144°56′39″E / 37.79639°S 144.94417°E / -37.79639; 144.94417
Statistik
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2009)
n/a
Decrease 32,500 (n/a%)
ParokiIncrease 10
Informasi
DenominasiGreja Katulik Grikenlan Ukraina
Greja sui iurisGreja Katulik Grikenlan Ukraina
RitusRitus Bizantium
Didegaké10 Mei 1958 minangka
Eksarkat Apostolik Ostrali;
24 Juni 1982 minangka
Eparki Santo Petrus lan Paulus
KatedralKatedral Santo Petrus dan Paulus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
PatriarkUskup Agung Mayor Sviatoslav Shevchuk
EparkPetrus Stasiuk C.Ss.R.
Situs web
Ukrainian Catholic Church: Australia, New Zealand and Oceania

Eparki Katulik (Grikenlan) Ukraina Santo Petrus lan Paulus Melbourne yaiku eparki (kabiskopan) Katulik Wetan Ritus Bizantium Greja Katulik ing Ostrali sing berbasis ing Melbourne lan suffragan saka Metropolitan Latin-ne Kabiskopan Agung Melbourne.

Katedral Katulik Ukraina Santo Petrus lan Paulus ing Melbourne Utara, Victoria, menika tahta episkopal saka eparkne, sing saiki menika Petrus Stasiuk CSSR.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]