Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Adelaide

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Adelaide

Archidiœcesis Adelaidensis
Lokasi
Nagara Ostrali
Statistik
Amba103,600 km2 (40,000 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
Increase 1,290,786
Increase 275,174 (Increase 21.3%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké5 April 1842 minangka Vikariat Apostolik Adelaide
22 April 1842 minangka Kabiskopan Adelaide
10 Mei 1887 minangka Kabiskopan Agung Adelaide
KatedralKatedral Santo Fransiskus Xaverius Adelaide
Santo/santa pelindungSanto Patrick[1]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanPatrick Michael O'Regan
Situs web
adelaide.catholic.org.au

Kabiskopan Agung Adelaide yaiku kabiskopan agung metropolitan Greja Latin saka Greja Katulik ing Ostrali sing ana ing Adelaide, Ostrali Kidul.

Provinsi[besut | besut sumber]

Provinsi grejawi Adelaide ngeliputi kabiskopan agung metropolitan iku dhewe lan kabiskopan-kabiskopan sufragan ing ngisor iki:

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Jones, Terry. "Patrons of the Archdiocese of Adelaide, Australia". Star Quest Production Network. Dibukak ing 14 October 2011.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 34°55′44″S 138°36′05″E / 34.92889°S 138.60139°E / -34.92889; 138.60139