Menyang kontèn

Kabiskopan Broken Bay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Broken Bay

Dioecesis Sinus Tortuosi
Lokasi
Nagara Ostrali
MetropolitanKabiskopan Agung Sydney
Koordinat33°44′04″S 151°04′08″E / 33.73444°S 151.06889°E / -33.73444; 151.06889
Statistik
Amba2.763 km2 (1.067 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
Increase 819,000
Increase 206,000 (Increase 25.2%)
ParokiSteady 40
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké8 April 1986
KatedralOur Lady of the Rosary, Waitara
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopLowong
Biskop Agung MetropolitanAnthony Fisher OP
Biskop emeritusDavid Walker
Situs web
Diocese of Broken Bay

Kabiskopan Broken Bay yaiku kabiskopan suffragan Ritus Latin saka Kabiskopan Agung Sydney, sing ngeliputi North Shore lan Northern Beaches saka metropolitan raya Sydney, lan wilayah Broken Bay lan Central Coast saka New South Wales, Ostrali.

Ing 20 November 2014, Biskop Peter Comensoli diangkat dadi biskop katelu saka kabiskopan kasebut. Ia ditahbiske ing 12 Desember 2014.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Salinan arsip". Diarsip saka sing asli ing 2015-09-23. Dibukak ing 2018-11-06.

Pranala jaba[besut | besut sumber]