Menyang kontèn

Kabiskopan Maitland-Newcastle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Maitland-Newcastle

Dioecesis Maitlandensis-Novocastrensis
Lokasi
NagaraOstrali
TeritorialWilayah Hunter lan Mid North Coast ing New South Wales
MetropolitanKabiskopan Agung Sydney
Koordinat32°55′24″S 151°45′15″E / 32.92333°S 151.75417°E / -32.92333; 151.75417
Statistik
Amba33.757 km2 (13.034 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
Increase 666,292
Increase 159,150 (23.9%)
Paroki50
Schools56 (2015)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké25 Juni 1847 minangka Kabiskopan Maitland
KatedralKatedral Ati Suci, Hamilton
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopLowong
Biskop Agung MetropolitanAnthony Fisher OP
Situs web
Kabiskopan Maitland-Newcastle

Kabiskopan Maitland-Newcastle yaiku kabiskopan sufragan Ritus Latin saka Kabiskopan Agung Sydney, sing didegake ing 1847, awale minangka Kabiskopan Maitland lan diobah kanthi jeneng saikine ing taun 1995. Kabiskopan kasebut ngeliputi Wilayah Hunter lan Mid North Coast ing New South Wales, Ostrali.

Pranala jaba[besut | besut sumber]