Menyang kontèn

Kabiskopan Toowoomba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Toowoomba

Dioecesis Tuumbanus
Katedral St Patrick, Toowoomba, 2014
Lokasi
NagaraOstrali
TeritorialDarling Downs lan
South West, Queensland
Provinsi grejawiProvinsi Brisbane
MetropolitanBrisbane
Koordinat27°33′41″S 151°57′53″E / 27.56139°S 151.96472°E / -27.56139; 151.96472
Statistik
Amba487.456 km2 (188.208 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
Decrease 232,900
Increase 65,912 (Increase 28.3%%)
ParokiSteady 35
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké28 Mei 1929
KatedralKatedral St Patrick, Toowoomba
Santo/santa pelindungMaria saka Salib Kidul, Dewi Maria
Imam sekuler50
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopRobert McGuckin
Biskop emeritusWilliam Morris
Situs web
Roman Catholic Diocese of Toowoomba

Kabiskopan Toowoomba yaiku kabiskopan sufragan Ritus Latin saka Kabiskopan Agung Brisbane, sing didegake ing 1929, lan ngeliputi wilayah Darling Downs lan kulon kidul Queensland, Ostrali. Katedral Santo Patrick menika tahta saka Biskop Toowoomba.

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]