Menyang kontèn

Eparki Sydney (Maronit)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Santo Maron ing Sydney (Maronit)

Eparchia Sancti Maronis Sydneyensis Maronitarum
Lokasi
Nagara Ostrali
MetropolitanTunduk langsung marang Tahta Suci
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
160,000[1] (n/a%)
Paroki11
Informasi
Greja sui iurisMaronit
RitusRitus Siro-Antiokhia Kulon
Didegaké25 Juni 1973
KatedralKatedral Santo Maron
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
PatriarkBechara Boutros al-Rahi
EparkhAntonius Tarabay, O.L.M.
Biskop emeritusJoseph Hitti, Ad Abi Karam
Situs web
maronite.org.au

Eparki Maronit Santo Maron ing Sydney (Latin: Eparchia Sancti Maronis Sydneyensis Maronitarum) (kadhangkala diarani Maroun) yaiku eparki (kabiskopan) ritus Maronit jaban rangkah saka Greja Katulik ing Ostrali, sing bermarkas ing Sydney. Ing 2010, eparki kasebut nduweni 160,000[2] anggota. Kabiskopan kasebut saiki dipimpin dening Eparkh Antonius Tarabay.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "maronite-heritage.com". Diarsip saka sing asli ing 2011-07-14. Dibukak ing 2018-10-18.
  2. "maronite-heritage.com". Diarsip saka sing asli ing 2011-07-14. Dibukak ing 2018-10-18.

Pranala jaba[besut | besut sumber]