Menyang kontèn

Kabiskopan Port Pirie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Port Pirie

Diœcesis Portus Piriensis
Lokasi
Nagara Ostrali
Provinsi grejawiProvinsi Adelaide
MetropolitanAdelaide
Koordinat33°10′46″S 138°00′29″E / 33.17944°S 138.00806°E / -33.17944; 138.00806
Statistik
Amba978,823 km2 (377,926 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
Decrease 166,713
Decrease 28,653 (Decrease 17.2%)
ParokiSteady 23
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké10 Mei 1887 minangka Kabiskopan Port Augusta
7 Juni 1951 minangka Kabiskopan Port Pirie
KatedralKatedral Santo Markus Port Pirie
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopKarol Kulczycki, S.D.S.
Biskop emeritusGregorius O'Kelly, S.J.
Situs web
pp.catholic.org.au

Kabiskopan Port Pirie yaiku kabiskopan Ritus Latin sufragan saka Kabiskopan Agung Adelaide. Kabiskopan kasebut didegake ing 1887 lan ngeliputi Ujung Yorke lan Eyre, Pagunungan Flinders, Dataran Nullarbor, lan wilayah Tengah lan Lor Adoh saka Ostrali Kidul.

Referensi[besut | besut sumber]

  • "The Diocese of Port Augusta". The Southern Cross. Adelaide. 10 August 1951. kc. 12. Dibukak ing 14 October 2015 – lumantar National Library of Australia.
  • "Diocese of Port Pirie". The Hierarchy of the Catholic Church. 20 February 2011. Dibukak ing 5 January 2007.