Menyang kontèn

Kabiskopan Lismore

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Lismore

Dioecesis Lismorensis
Lokasi
Nagara Australia
TeritorialNorth Coast, New South Wales
MetropolitanLismore
Koordinat28°48′14″S 153°16′58″E / 28.80389°S 153.28278°E / -28.80389; 153.28278
Statistik
Amba28.660 km2 (11.066 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
Increase 441,734
Decrease 105,609[1] (Decrease 23.9%)
ParokiSteady 28
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké5 Mei 1887 minangka Kabiskopan Grafton
Ganti jeneng ing 13 Juni 1900
KatedralKatedral St. Carthage, Lismore
Santo/santa pelindungSt. Carthage
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGregory Homeming
Biskop Agung MetropolitanAnthony Fisher OP
Biskop emeritusGeoffrey Jarrett
Peta
Peta Kabiskopan Lismore
Peta Kabiskopan Lismore
Situs web
Diocese of Lismore

Kabiskopan Lismore yaiku kabiskopan sufragan Ritus Latin saka Kabiskopan Agung Sydney, sing didegake ing 1887, miwiti minangka Kabiskopan Grafton, lan banjur kuwi diobah dadi jeneng saikine ing 1900. Kabiskopan kasebut ngelingkupi wilayah North Coast, New South Wales, Ostrali.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng CH

Pranala jaba[besut | besut sumber]