Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Canberra-Goulburn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Canberra – Goulburn

Archidiœcesis Camberrensis – Gulburnensis

Kabiskopan Agung Canberra lan Goulburn
Lambang Kabiskopan Agung Canberra lan Goulburn
Lokasi
Nagara Ostrali
MetropolitanTunduk langsung marang Tahta Suci
Koordinat35°17′41″S 149°07′36″E / 35.29472°S 149.12667°E / -35.29472; 149.12667
Statistik
Amba88,000 km2 (34,000 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
Increase 569,000
Increase 159,670 (Decrease 28.1%)
ParokiDecrease 55
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké17 November 1862 minangka Kabiskopan Goulburn;
5 Februari 1948 minangka Kabiskopan Agung Canberra (lan Goulburn);
19 Juni 2006 minangka Kabiskopan Agung Canberra – Goulburn
KatedralKatedral Santo Kristoforus Manuka
Santo/santa pelindungDewi Maria
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanChristopher Prowse
Biskop emeritusFrancis Carroll (biskop agung);
Pat Power (auksilier)
Situs web
cg.catholic.org.au

Kabiskopan Agung Canberra – Goulburn yaiku kabiskopan agung Ritus Latin sing ana ing Daerah Ibukutha Ostrali, lan wilayah-wilayah South West Slopes, Southern Tablelands, Monaro lan South Coast ing New South Wales, Ostrali. Didegake ing 1948, kabiskopan agung kasebut ana ing ngisor Kabiskopan Agung Sydney nanging tunduk langsung marang Tahta Suci.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]