Menyang kontèn

Kabiskopan Darwin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Darwin

Diœcesis Darvinensis
frameless
Katedral Dewi Maria
frameless
Lambang
Lokasi
Nagara Ostrali
TeritorialTeritorial Lor
Provinsi grejawiAdelaide
MetropolitanAdelaide
Koordinat12°26′45″S 130°50′19″E / 12.44583°S 130.83861°E / -12.44583; 130.83861
Statistik
Amba1,352,212 km2 (522,092 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2009)
Increase 205,900
Increase 45,600 (Steady 22.1%)
ParokiSteady 11
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké1845 minangka Vikariat Apostolik Essington;
27 Mei 1847 minangka Kabiskopan Victoria;
10 Agustus minangka Kabiskopan Victoria-Palmerston;
29 Maret 1938 minangka Kabiskopan Darwin
KatedralSt Mary's Star of the Sea Cathedral, Darwin
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopCharles Gauci
Situs web
darwin.catholic.org.au

Kabiskopan Darwin yaiku kabiskopan sufragan Ritus Latin saka Kabiskopan Agung Adelaide sing berbasis ing Darwin, Teritorial Lor, Ostrali. Minangka kabiskopan paling gedhe ing Ostrali miturut amba lemah, kabiskopan Darwin miwiti diurus dening Vikariat Apostolik New Holland lan Van Diemen’s Land. Ing 1845, Vikariat Apostolik Essington didegake; ditingkatke minangka bagean saka Kabiskopan Victoria ing 1847; minangka Kabiskopan Victoria-Palmerston ing 1888; lan jenenge diganti dadi Kabiskopan Darwin ing 1938.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]