Menyang kontèn

Kabiskopan Broome

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Broome

Diœcesis Broomensis
frameless
Lambang
Lokasi
Nagara Ostrali
TeritorialKimberley lan Pilbara, Ostrali Kulon
Provinsi grejawiPerth
MetropolitanPerth
Koordinat17°57′31″S 122°14′16″E / 17.95861°S 122.23778°E / -17.95861; 122.23778
Statistik
Amba773,000 km2 (298,000 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
Increase 35,001
Decrease 13,402 (Decrease 38.3%)
ParokiIncrease 9
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké10 Mei 1887 minangka Vikariat Apostolik Kimberley
7 Juni 1966 minangka Kabiskopan Broome
KatedralOur Lady Queen of Peace Cathedral, Broome
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopChristopher Alan Saunders
Biskop emeritusJohn Jobst
Situs web
broomediocese.org

Kabiskopan Broome yaiku kabiskopan sufragan Ritus Latin saka Kabiskopan Agung Perth. Kabiskopan kasebut ngeliputi wilayah Kimberley lan Pilbara ing Ostrali Kulon.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]