Hibiscus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hibiscus
Hibiscus flower TZ.jpg
Hibiscus rosa-sinensis
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosidae
Ordho: Malvales
Famili: Malvaceae
Subfamili: Malvoideae
Tribe: Hibisceae
Génus: Hibiscus
L.
Spesies

Luwih saka 200 spésies

Sinonim

Bombycidendron Zoll. & Moritzi
Bombycodendron Hassk.
Brockmania W.Fitzg.
Pariti Adans.
Wilhelminia Hochr.[1]

Hibiscus (pocapan jroning Basa Inggris /hɨˈbɪskəs/[2] or éjaan Inggris: [haɪˈbɪskəs][3]) iku sawijining génus saka tetanduran ngembang sajeroning kulawarga mallow, Malvaceae. Genus iki cukup gedhé, ngemot pirang atus spésies sing asli urip ing iklim anget-sedheng, dhaérah iklim subtropis lan Tropis ing saindhengin donya. Anggota spésies asring dicathet saka kembangé sing nyolok lan lumrahé ditepungi minangka hibiscus, sorrel, lan flor de Jamaica, utawa kurang ditepungi minangka rosemallow. Genus iki ngliputi tanduran herba taunan lan tanduran langgeng, sarta semak mawa kayu lan wit cilik. Jeneng umum asalé saka Yunani ἱβίσκος (hibískos), sing arupa jeneng Pedanius Dioscorides (ca. 40-90) diwènèhaké menyang Althaea officinalis.[4]

Spesies[besut | besut sumber]

Pirang-pirang atus spésies dikawruhi, kalebu:

Biyèn didèkèk kéné[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Genus: Hibiscus L.". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2007-10-05. Dijupuk 2010-02-16. 
  2. ^ Oxford English Dictionary
  3. ^ Sunset Western Garden Book, 1995:606–607
  4. ^ Lawton, Barbara Perry (2004). Hibiscus: Hardy and Tropical Plants for the Garden. Timber Press. k. 36. ISBN 9780881926545. 
  5. ^ Bussmann, R. W., et al. (2006). Plant use of the Maasai of Sekenani Valley, Maasai Mara, Kenya. J Ethnobiol Ethnomed 2 22.
  6. ^ "GRIN Species Records of Hibiscus". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. Dijupuk 2011-02-10. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]