Fuad Hassan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fuad Hassan
Fuad hassan.jpg
Mantri Pendidikan Nasional Républik Indonésia 18
Linggih
3 Juni 1985 – 17 Maret 1993
Présidhèn Soeharto
Kang sadurungé Nugroho Notosusanto
Kang sawisé Wardiman Djojonegoro
Rerincèn dhiri
Lair

(1929-06-26)26 Juni 1929
Nèderlan Semarang, Jawa Tengah,

Hindia Nèderlan
Pati 7 Dhésèmber 2007(2007-12-07) (umur 78)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Agama Islam

Prof. Dr. Fuad Hassan (lair ing Semarang, Jawa Tengah, 26 Juni 1929 – pati ing Jakarta, 7 Dhésèmber 2007 ing umur 78 taun) inggih punika salah satunggalipun tokoh pendidikan Indonésia.[1] Panjenenganipun njabat dados Mantri Pendidikan dan Kebudayaan Kabinèt Karya Pembangunan IV lan V (1985-1993).[2]

Biografi[besut | besut sumber]

Fuad Hassan miyos ing Semarang, 26 Juni 1929. Nalika taksih alit panjenenganipun gadhah gegayuhan badhé dados kondhuktor.[2] Panjenenganipun wasis nggésék piyul.[2] Bakatipun punika saking ramanipun, Ahmad Hassan ingkang dados juru main mandolin.[2] Wiwitanipun Fuad Hassan kapingin sekolah ing sekolah musik nanging panjenenganipun lajeng milih mlebet Fakultas Psikologi Universitas Indonésia (UI), lulus 1958.[2] Salajengipun sinau filsafat ing Universitas Toronto, Kanada, 1962.[2] Sasampunipun punika, Fuad pikantuk gelar dhoktor saking Universitas Indonésia ing taun 1967 kanthi dhisertasi ingkang irah-irahanipun Neurosis sebagai Konflik Eksistensial.[2] Salajengipun Fuad dados mahaguru (profesor) Fakultas Psikologi (Fps-UI).[2]

Fuad miwiti karieripun minangka asistén ing Balai Psikoteknik Departemen P & K (1952-1956).[2] Salajengipun njabat dados asistén Jurusan Psikologi Fakultas Kedhokteran Universitas Indonésia (1956-1958).[2] Taun 1965 dados tenaga ahli ing Koti G-5 lan anggota Tim Ahli babagan Pulitik Staf Présidhén (1966-1968).[2] Panjenenganipun naté njabat dados utusan ageng Républik Indonésia kanggé nagari Mesir, ngrangkep Sudan, Somalia lan Jibouti (1976-1980).[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Fuad Hassan dipunundhuh tanggal 4 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l Fuad Hasan Gesekan Biola Mendikbud 1985-1993 dipunundhuh tanggal 4 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Fuad Hasan Gesekan Biola Mendikbud 1985-1993