Nugroho Notosusanto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nugroho Notosusanto
Nugroho Notosusanto - Fourth Development Cabinet.jpg
Mantri Pendidikan Nasional Républik Indonésia 17
Linggih
19 Maret 1983 – 3 Juni 1985
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéDaoed Joesoef
Kang sawiséFuad Hassan
Rerincèn dhiri
Lair(1930-07-15)15 Juli 1930
Nèderlan Rembang, Jawa Tengah, Hindia Nèderlan
Pati3 Juni 1985(1985-06-03) (umur 54)
Indonésia Jakarta, Indonésia
AgamaIslam

Prof. Dr. Nugroho Notosusanto (lair ing Rembang, Jawa Tengah, 15 Juli 1930 – pati ing Jakarta, 3 Juni 1985 ing umur 54 taun) inggih punika Mantri Pendidikan dan Kebudayaan Indonésia nalika wekdal Kabinét Pembangunan IV (1983-1985).[1] Sadèrèngipun punika, panjenenganipun ugi naté najabat dados Rektor Universitas Indonésia (1982-1983). Panjenenganipun ngadhahi kariér ing jagad militér lan pendidikan.[1] Sasanèsipun punika, panjenenganipun ugi kawentar minangka sastrawan.[2]

Nugroho Notosusanto nalika mangsa revolusi ndhèrèk nggabung ing Badan Keamanan Rakyat (BKR) lan Tentara Pelajar (TP) Brigade 17.[1] Sasampunipun lulus Fakultas Sastra Universitas Indonésia (UI), panjenenganipun dados dhosèn lan nyinaoni sajarah ing Universitas London, Inggris.[1] Panjenenganipun pikantuk gelar dhoktor saking UI kanthi Tesis The Peta Army during the Japanese Occupation, 1977.[1] Sadèrèngipun punika Nugroho bjabat dados Kepala Pusat Sajarah Militer ABRI, kanthi pangkat tituler brigadir jenderal lan panjenenganipun ugi mucal ing Lemhanas lan Sesko ABRI.[1] Panjenenganipun ugi dados anggota Dhéwan Badan Pertimbangan Perintis Kemerdekaan.[1] Nalika njabat dados Mantri Pendidikan dan Kebudayaan, Nugroho nyetusaken sistem nampi mahasiswa boten mawi tés.[1] Kurikulum 1975 miturut pamanggih panjenenganipun kathah materinipun.[1] Panjenenganipun ngawontenaken kurikulum inti lan pilian.[1]

Nugroho Notosusanto tilar donya nalika dinten Senin, 13 Juni 1985 ing Jakarta.[2] Amargi lelabetanipun ingkang kathah, panjenenganipun pikantuk maéka warni bebingah kados Bintang Dharma, Bintang Yudha, Bintang Satya Lencana Perang Kemerdekaan I lan II, Bintang Mahaputra Adi Perdana.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Nugroho Notosusanto dipunundhuh tanggal 3 Oktober 2011)
  2. a b c Nugroho Notosusanto, Cerpenis YangJadi Menteri dipunundhuh tanggal 3 Oktober 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Nugroho Notosusanto Diantara Baju Sipil dan Militer