Universitas Toronto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Universitas Toronto (basa Inggris: University of Toronto; kerep dicekak dadi U of T) iku sawijining universitas pinunjul ing Toronto, Ontario lan minangka universitas paling gedhé ing Kanada.

Diadegaké tanggal 15 Maret 1827, Universitas Toronto kaloka sajeroning babagan panelitèn, mligi panelitèn kedhokteran. Sadawaning rong dhékade pungkasan, anggota-anggota ing 3.000 fakultasé wis nampa mèh saprapat pangaji-aji nasional sanadyan mung makili watara 7 persèn saka profésor-profésor universitas ing Kanada.

Akèh pelajar unggul saka Kanada sinau ing Universitas Toronto, sarta sawatara pelajar saka jaban rangkah. Lulusan Universitas Toronto iki antarané papat Perdana Menteri Kanada, loro Gubernur Jendral Kanada, lan manéka pamimpin bisnis lan akademis sing misuwur. Dibandhingaké karo universitas-universitas liyané ing Kanada, Universitas Toronto duwé paling akèh lulusan panampa Bebungah Nobèl.

Pranala njaba[besut | besut sumber]